Stiri de ultima ora Mondene

Sex Pistols relansează “God Save The Queen”

“God Save The Queen”, piesa de referinţă a trupei britanice de punk-rock Sex Pistols, care a provocat scandal în 1977, va fi relansată pe 27 mai, cu puţin timp înainte de sărbătorirea a 70 de ani de domnie a Elisabetei a II-a, a anunţat marţi trupa, potrivit AFP.

“Unul dintre cele mai căutate viniluri din istorie se întoarce pe rafturi”, se indică pe contul oficial de Twitter al trupei, anunţând reeditarea într-un număr limitat de exemplare de vinil a piesei “God Save The Queen”.

Lansarea piesei, care îşi împrumută numele de la imnul naţional britanic, a coincis cu Jubileul de Argint (25 de ani de domnie) al monarhului în 1977.

Comparând monarhia cu un “regim fascist” şi afirmând că regina “nu este o fiinţă umană”, melodia a fost interzisă la radioul şi televiziunea publică pentru a nu o jigni pe regină şi pe susţinătorii acesteia.

Piesa a ajuns însă pe locul al doilea în topurile britanice.

La vremea respectivă, casa de discuri cu care colabora trupa A&M Records a distrus 25.000 de exemplare ale discului. De această dată, doar 1.977 de exemplare ale versiunii A&M Records a piesei vor fi disponibile, având pe partea B piesa “No Feeling”.

Citeste  Nominalizările la Premiile Oscar 2023

Un al doilea vinil conţinând piesa, sub marca Virgin, va fi reeditat, având pe copertă faimoasa ilustraţie a lui Jamie Reid cu chipul Elisabetei a II-a cu ochii şi gura acoperite de titlul piesei şi numele trupei. Pe partea B a acestui vinil figurează piesa “Did You No Wrong”.

Ambele viniluri vor fi puse în vânzare pe 27 mai, cu câteva zile înainte de marcarea a 70 de ani de la urcarea pe tron a suveranei, pe parcursul unui weekend prelungit, de patru zile, de joi, 2 iunie 2022, până duminică, 5 iunie 2022.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *