Stiri Internationale de ultima ora

Semn rău: Regina corbilor din Turnul Londrei a dispărut

“Regina” corbilor din Turnul Londrei a fost dată dispărută, a anunţat joi cu tristeţe personalul acestui monument istoric, care s-a grăbit însă să precizeze că alte şapte păsări trăiesc încă în clădire, o condiţie esenţială, conform legendei, pentru a preveni căderea regatului, relatează AFP.

Merlina, descrisă drept o pasăre cu un temperament independent, nu a mai fost văzută de câteva săptămâni în interiorul acestei fortăreţe istorice care se învecinează cu malul nordic al Tamisei.

Aceasta este o veste îngrijorătoare deoarece, potrivit unei legende binecunoscute, dacă toţi corbii ar părăsi turnul, regatul s-ar “prăbuşi”, iar ţara ar fi “cufundată în haos”. Potrivit unui decret regal, care ar fi fost emis de regele Charles al II-lea în 1630, în Turnul Londrei trebuie să fie prezenţi în permanenţă şase corbi.

Au mai rămas 7

Turnul Londrei, unde sunt depozitate bijuteriile coroanei, a emis un comunicat pentru a-i linişti pe britanici: “În prezent avem şapte corbi aici la Turn, cu unul mai mult decât cei şase necesari”.

Citeste  Jaf la frontieră: 30 de vameși au fost arestați

De când s-a alăturat grupului de păsări, în 2007, Merlina a devenit, “incontestabil”, “regina corbilor Turnului”, potrivit personalului.

Chiar dacă ea obişnuia să plece uneori, până în prezent s-a întors mereu la semenii săi, Poppy, Erin, Jubilee, Rocky, Harris, Gripp şi Georgie.

Chris Skaife, stăpânul corbilor, se teme că pasărea ar putea fi moartă. “Merlina este un corb cu spirit independent, care a părăsit turnul de numeroase ori, dar eu sunt prietenul ei şi în mod normal se întoarce. Dar, de data aceasta, nu a făcut-o şi mă tem că ea nu se mai află printre noi”, a declarat el pentru BBC.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns