Stiri Lifestyle de ultima ora

Regina Marii Britanii a împlinit 95 de ani

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, cel mai longeviv monarh din lume, a împlinit miercuri vârsta de 95 de ani, însă această aniversare specială nu va putea fi marcată prin celebrări publice, întrucât intervine la doar patru zile după funeraliile soţului ei, prinţul Philip, cu care suverana britanică a fost căsătorită timp de 73 de ani.

Prinţul Philip, cu care regina Elisabeta a II-a s-a căsătorit în 1947, a murit pe 9 aprilie la vârsta de 99 de ani. Funeraliile sale, organizate în format restrâns şi la care au participat doar membri ai familiei regale, au avut loc sâmbătă la Castelul Windsor.

Din cauza restricţiilor impuse de pandemia de COVID-19, regina Marii Britanii a stat singură într-o lojă a Capelei St. George în timpul slujbei religioase dedicate soţului ei şi a purtat o mască de protecţie sanitară.

Prima aniversare fără prințul Philip

Aceasta va fi prima aniversare pe care suverana o va petrece fără prinţul Philip – despre care a spus că a reprezentat “forţa şi sprijinul” ei – după căsătoria lor din noiembrie 1947 şi încoronarea sa din iunie 1953. Regina Elisabeta a II-a, care este cel mai vârstnic monarh din lume, îşi va petrece ziua de miercuri la Castelul Windsor. Întrucât aniversarea ei intervine într-o perioadă de doliu a familiei regale, toate evenimentele publice ocazionate de acest eveniment au fost anulate.

Citeste  Cum alegi cea mai potrivita cabina de dus pentru baia ta

Astfel, nu va fi publicat un portret oficial al suveranei, nu vor fi trase focuri de armă din Turnul Londrei şi nici salve de tun în Hyde Park, aşa cum se întâmplă de obicei în ziua de naştere a reginei britanice.

Perioada de doliu se va încheia vineri, iar regina Elisabeta a II-a îşi va relua apoi angajamentele oficiale.

“Pe plan personal, este profund afectată (după decesul prinţului Philip, n.r.), dar nu cred că moartea ducelui de Edinburgh va avea un impact asupra muncii sale”, a declarat Joe Little, redactor-şef al publicaţiei Majesty Magazine. “Există o regină publică şi o regină privată, iar ea are capacitatea de a compartimenta lucrurile”, a adăugat acelaşi jurnalist britanic.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *