Stiri Internationale de ultima ora

Regele Charles, primul mesaj de Crăciun

În plină criză provocată de creşterea costului vieţii zilnice în Regatul Unit, regele Charles al III-lea a lăudat solidaritatea britanicilor în mesajul lui de Crăciun, difuzat duminică, primul discurs de acest tip susţinut de actualul suveran britanic după ce a urcat pe tronul ţării sale, informează AFP.

Purtând un costum bleu, suveranul britanic, în vârstă de 74 de ani, a transmis acest mesaj din capela Sf. George de la Castelul Windsor, unde au fost înmormântaţi părinţii lui, regina Elisabeta a II-a, care a domnit peste şapte decenii şi a murit pe 8 septembrie la vârsta de 96 de ani, şi prinţul Philip, decedat în 2021 la vârsta de 99 de ani.

“Nu voi putea niciodată să vă mulţumesc suficient pentru dragostea şi simpatia pe care aţi manifestat-o faţă de toată familia noastră”, a declarat suveranul britanic, subliniind că acest Crăciun este deosebit de emoţionant “pentru toţi cei care au pierdut pe cineva drag”.

El i-a salutat pe militarii şi angajaţii serviciilor de urgenţe, “care lucrează neobosiţi” pentru siguranţa ţării, precum şi pe angajaţii din domeniul sănătăţii, în contextul în care infirmierele britanice au organizat recent o grevă inedită.

Citeste  Va fi haos in SUA ?

“Vreau să aduc în mod special un omagiu tuturor acestor oameni minunat de amabili, care, cu atât de mult generozitate, oferă alimente, bani şi momente din timpul lor atât de preţios în momente marcate de mari îngrijorări şi de încercări”, a adăugat regele Charles al III-lea.

Monarhul britanic i-a evocat şi pe cei care sunt afectaţi de război, de foamete sau de catastrofe naturale, precum şi pe cei care “aici, la noi în ţară, caută soluţii pentru a-şi plăti facturile sau pentru a-şi hrăni şi încălzi familiile”, într-o perioadă în care inflaţia a ajuns la aproape 11%. “O astfel de solidaritate sinceră este cea mai inspirată expresie a capacităţii de a-ţi iubi aproapele ca pe tine însuţi”, a subliniat el.

“Indiferent de religia voastră, sau dacă nu aveţi niciuna, în această lumină sursă de viaţă şi în adevărata umilinţă care constă în ajutorarea celor din jur eu cred că putem să găsim speranţa pentru viitor”, a adăugat regele Charles, care le-a transmis britanicilor “un Crăciun plin de pace, bucurie şi cu lumină veşnică”.

Citeste  Casa Albă avertizează că invadarea Ucrainei este posibilă în zilele următoare
Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns