Stiri Actuale de ultima ora

Record inedit stabilit de bibliotecarul Avram Iancu

Avram Iancu, un bibliotecar pasionat de înot din Petroşani, a anunţat, pe rețeaua de socializare Facebook, că a devenit primul român care a înotat 24 de ore încontinuu.
”Nu doar că am spart bariera, dar am înotat cu 12 ore peste această barieră. În topurile din domeniu, pe criteriul anduranţei, ca perioadă de înot, se poate intra cu minim 24 de h înotate”, a precizat Avram Iancu. Totodată, Iancu a stabilit un record românesc absolut a lungimii reprizei de înot după durată: 36 de ore şi 28 de minute. ”Cu aceste cifre, faptic vorbind, sunt cel mai rezistent înotător român în ape deschise”, a subliniat temerarul. Avram Iancu a stabilit şi un record naţional de distanţă, 107,3 km. ”Deşi am reuşit, nu am niciun merit. Meritul este al echipei de suport, al partenerilor şi al lui Dumnezeu, care ne-a îngăduit”, a concluzionat Avram Iancu. Printre performanţele reuşite în ultimii ani de Avram Iancu se numără traversarea înot a Canalului Mânecii şi parcurgerea cursului Dunării. La mijlocul acestei luni, Avram Iancu anunța că şi-a propus să stabilească un nou record la înotul de anduranţă pe fluviu, într-o sesiune care va începe în amonte de Moldova Nouă şi se va încheia, câteva zeci de ore mai târziu, la Porţile de Fier I.
“Se împlinesc trei ani de când am înotat în Dunăre, stabilind o premieră mondială. Mai înainte, în 2016, am stabilit un record naţional absolut de anduranţă, 17 ore 54 de minute, şi 62 de kilometri. În acest an dificil, mi-am propus să îmi bat propriul meu record, adică să înot mai mult ca timp şi distanţă. Pentru că asta este conjunctura internaţională, voi înota acasă, pe Dunăre, în lacul de acumulare de la Porţile de Fier I. Mi-am propus să înot aproximativ 120 de kilometri”, a declarat Avram Iancu.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns