Stiri Internationale de ultima ora

Previziunile Kaspersky pentru 2021

Furnizorii din întreaga lume vor începe să colecteze date din ce în ce mai diverse, în timp ce guvernele răspund cu noi reglementări iar utilizatorii încep să vadă confidenţialitatea ca pe o propunere de valoare pentru care sunt dispuşi să plătească, relevă previziunile pentru 2021 ale experţilor în confidenţialitate din cadrul Kaspersky, publicate vineri.

Potrivit cercetătorilor, ecartul mare dintre diferitele părţi interesate de subiectele privind confidenţialitatea şi colectarea datelor este rezultatul unei serii de tendinţe, una dintre acestea fiind faptul că, în majoritatea cazurilor, confidenţialitatea consumatorilor va fi un argument valoros şi va costa bani.

Date tot mai diverse

De asemenea, furnizorii de dispozitive inteligente de sănătate vor colecta date din ce în ce mai diverse şi le vor folosi în moduri mult mai diferite, susţin specialiştii. “Datele stocate de fitness trackere, monitoare de tensiune arterială şi alte dispozitive oferă informaţii atât de valoroase încât au fost deja utilizate în anumite dosare în instanţă, ca să nu mai vorbim de specialiştii în marketing şi de asigurătorii care, de asemenea, consideră acest lucru extrem de util. Iar sănătatea fiind o preocupare publică, cererea pentru astfel de date va continua să crească”, se menţionează în analiza Kaspersky.

Citeste  Urmeaza doua saptamani critice pentru francezi in lupta cu COVID-19

O altă tendinţă pentru 2021 arată că toate guvernele vor deveni din ce în ce mai atente cu privire la stocarea datelor de către big-tech şi vor fi mai active în ceea ce priveşte noile reglementări. “Accesul la datele utilizatorilor deschide o gamă largă de oportunităţi – lupta împotriva abuzului asupra copiilor sau eficientizarea traficului în oraş. De asemenea, gândiţi-vă la limitarea disidenţei. Cu toate acestea, majoritatea organizaţiilor private refuzând să partajeze aceste date, guvernele vor răspunde fără îndoială cu mai multe reglementări care împiedică confidenţialitatea online, cu cele mai aprinse dezbateri vizând tehnologiile de păstrare a confidenţialităţii precum criptarea end-to-end, DNS-over-HTTPS şi criptomonedele”, sunt de părere experţii.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns