Stiri Internationale de ultima ora

Demonstratii in toata lumea impotriva rasismului

In timpul demonstratiei de la Londra a avut loc o scena cutremuratoare: o politista a fost aruncata de pe cal. Se pare ca demonstrantii violenti au aruncat cu sticle in animal. Speriat, calul s-a ridicat in doua picioare, iar politista a cazut.

Femeia e in spital, iar starea ei nu e critica, precizeaza presa britanica. A fost deschisa o ancheta pentru a stabili exact cum s-a intamplat incidentul ce se putea transforma intr-o nenorocire. La Londra mii de oameni au iesit in strada in semn de solidaritate cu manifestantii antirasism din Statele Unite. Printre protestatari s-au strecurat turbulenti, ca si acum doua zile, iar politia a intervenit.

Mitinguri in toate marile orase americane

In Statele Unite a fost zi de mobilizare generala; activistii care lupta pentru oprirea abuzurilor la care, spun ei, sunt supusi afro-americanii au chemat in strada sute de mii de oameni. In capitala federala, Washington D.C. se spera pe o participare de un milion de oameni, dar potrivit informatiilor preliminare nu s-a atins aceasta cifra.

Cazul George Floyd

Statele Unite au intrat in a 13-a zi de proteste. Totul a plecat de la cazul George Floyd, un barbat de culoare din Minneapolis, care a murit in timp ce era imobilizat de politie. Timp de 8 minute si 46 de secunde, politistul i-a tinut genunchiul pe gat si, in cele din urma, Floyd a murit. In tot acest timp spunea “nu pot sa respir”. Barbatul era arestat fiind banuit ca a incercat sa plaseze o bancnota falsa de 20 de dolari. Floyd era recidivist. In momentul in care a fost imobilizat, avea in sange o cantitate foarte mare de substante interzise; in plus, suferea de inima. Prima autopsie, facuta de autoritati, a stabilit ca a murit de la droguri si de la problemele cardiace. A doua insa, facuta la cererea familiei, de legisti independenti, a stabilit ca ar fi murit din cauza presiunii de la gat. Cazul lui a declansat proteste uriase in Statele Unite, care au degenerat in violente si vandalism greu de imaginat. Anarhistii au profitat de moment si au atacat, furat si distrus tot ce le-a iesit in cale. In orasele si statele cu primari si guvernatori din Partidul Democrat, politia a fost retrasa de pe strazi, asa ca vandalii au avut cale libera.

Ura impotriva politiei

Moartea lui Floyd a declansat un val de violente impotriva politistilor, care sunt acuzati ca ii hartuiesc si ii agreseaza pe afro-americani. Democratii, disperati ca ar putea pierde din nou Casa Alba, in noiembrie, si ca nu au reusit sa-l dea jos pana acum pe Donald Trump, considera ca e momentul lor si pot recupera electorat, asa ca au incurajat demonstratiile. De frica sa nu supere comunitatile afro, nu au condamnat mai deloc violentele la care s-au dedat anarhistii. Mai multi primari, de la Partidul Democrat, au anuntat ca reduc drastic fondurile politiei. Sunt si voci care cer desfiintarea actualelor structuri de politie.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns