Stiri Internationale de ultima ora

Papa Francisc face praf Biblia. Aprobă legăturile civile între homosexuali

Șoc în lumea catolică. Papa Francisc a declarat că persoanelor de același sex ar trebui să li se permită să încheie un parteneriat civil. Această declarație, cea mai clară de până acum a unui Suveran Pontif în favoarea așa-ziselor căsătorii între homosexuali, capitol în care Biblia se pronunță clar împotrivă, în cadrul unui documentar regizat de Evgeny Afineevsky. “Persoanele homosexuale au dreptul de a face parte dintr-o familie”, spune Papa în documenarul a cărui premieră a avut loc azi.

Homosexualii, ”copiii lui Dumnezeu”

“Și ei sunt copiii lui Dumnezeu și au dreptul la o familie. Nimeni nu ar trebui îndepărtat sau făcut să se simtă prost din această cauză. Ceea ce trebuie să facem este o lege a uniunii civile. În acest fel sunt acoperiți din punct de vedere legal”, a mai spus Papa Francisc.

El a precizat că a susținut această ideea, referindu-se, aparent, comentează BBC, la perioada în care a fost Arhiepiscop de Buenos Aires, când, deși s-a opus legii privind căsătoriei între persoane de același sex, a sprijinit unele prevederi legale pentru cuplurile de același sex.

Filmul ”Francesco”, despre viața și activitatea Papei Francisc, a fost prezentat ca parte a Festivalului de Film de la Roma. În film, șeful bisericii catolice este prezentat când încurajează doi bărbați homosexuali să vină la biserică împreună cu cei trei copii ai lor. Potrivit BBC, biograful Papei,Austen Ivereigh, nu a fost deloc surprins de ultimele comentarii ale Suveranului Pontif. Cu toate acestea, potrivit doctrinei actuale a Bisericii Catolice, relațiile sexuale între persoane de același sex sunt considerate comportament deviant.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns