Stiri Internationale de ultima ora

Huawei a fost prins, iar cu minciuna

Chinezii de la Huawei isi mint in continuare fara jena fanii dupa ce amatorii telefoanelor made in China au mai fost “sanctionati” in trecut pentru faptul ca au apelat la acelasi “truc” ieftin prin intermediul caruia sperau sa-i pacaleasca pe fanii acestora. Mai exact, celebra companie chineza a lansat un concurs de fotografie pentru a-si promova noul flagship, in speta este vorba despre smartphone-ul Huawei P40 Pro. Celebrul producator a postat imaginea de mai jos pe retelele sociale pentru care si-a asumat drepturile de autor si faptul ca este realizata cu un Huawei P40 Pro desi in realitate poza era realizata de catre altcineva si aceasta a fost imortalizata cu un aparat DSLR Nikon D90.

Practic Huawei a subtilizat fotografia respectiva de pe un site specializat(500px) si a postat-o pe retelele sociale ca si cum au drepturi de autor asupra acesteia. Desigur ca ulterior s-au iscat o multime de controverse pe aceasta tema si fotografia cu pricina a fost revendicata de catre cel care a realizat-o cu ajutorul unui aparat DSLR.

Cei de la Huawei au reactionat abia dupa ce scandalul a luat amploare pe Reddit iar acestia si-au cerut scuze pentru gafa comisa si au retras imaginea prin intermediul careia sperau sa isi induca in eroare fanii si potentialii cumparatori ai noului flagship Huawei. Va reamintim si faptul ca Huawei a tot incercat sa-si pacaleasca fanii si in trecut cand afirmau cu tarie faptul ca modelul Huawei Nova 3i este capabil sa faca selfie-uri de senzatie desi o imagine de tip “behind the sences” i-a dat de gol iar aceasta a scos la iveala faptul ca imaginile respective au fost realizate tot cu un aparat DSLR. Asadar iata ca istoria se repeta din pacate iar acum Huawei nu se mai afla pe val precum in trecut deoarece traverseaza o perioada dificila ca urmare a interzicerii utilizarii serviciilor Google. Smartphone-ul Huawei P40 Pro adopta un design elegant iar terminalul dispune de specificatii hardware de top dar marele neajuns este faptul ca vine tot fara aplicatiile Google preinstalate. Desigur ca exista tutoriale care mai de care mai dubioase, prin intermediul carora se pot instala dar ulterior terminalul va rula intr-un mediu complet nesigur, asadar nu va recomandam sa va expuneti datele personale in mod inutil.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns