Stiri de ultima ora din Turism

Grecia folosește profiturile din turism pentru subvenționarea facturilor electrice

Grecia intenţionează să utilizeze profiturile peste aşteptări generate în acest an de sectorul turismului, cea mai importantă sursă de venituri pentru Grecia, pentru a putea subvenţiona în continuare facturile la electricitate, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Executivului de la Atena, Giannis Oikonomou, transmite Reuters.

Potrivit sursei citate, în acest an veniturile din sectorul turismului ar urma să depăşească performanţele record înregistrate în anul 2019, fiind prognozate să treacă de 18,2 miliarde de euro.

Aceste venituri ar urma să ajute Grecia să finanţeze o parte din subvenţiile pe care le-a oferit gospodăriilor şi firmelor începând încă din 2021, în ideea de a reduce povara creată de explozia preţurilor la energie apărută după ce Rusia a redus livrările de gaze spre Europa.

O parte importantă a gospodăriilor din Grecia utilizează energia electrică în locul de păcură pentru a-şi încălzi locuinţele în timpul lunilor de iarnă, iar creşterea preţurilor în ultimele luni a creat dificultăţi pentru gospodăriile din Grecia.

“Există un spaţiu fiscal suplimentar graţie unei execuţii bugetare bune şi a creşterii solide, în pofida crizei energetice. Desigur, performanţele impresionante înregistrate de sectorul turismului au ajutat şi ele în mod semnificativ”, a spus Giannis Oikonomou.

Anterior, ministrul elen al Finanţelor, Christos Staikouras a spus şi el că autorităţile de la Atena vor cheltui peste 10 miliarde de euro, faţă de ţinta iniţială de 8,5 miliarde de euro, pentru a proteja consumatorii de creşterea preţurilor la gaze şi electricitate în acest an. Cu toate acestea, Staikouras a tras un semnal de alarmă cu privire la riscul ca cheltuielile suplimentare să submineze ţintele fiscale ale Greciei, inclusiv cu privire la un deficit bugetar primar de 2% din PIB în acest an. “Ar trebui să fim foarte atenţi cu privire la atingerea ţintelor fiscale pentru că pieţele financiare iau în serios aceste ţinte”, a spus Christos Staikouras pentru un post de radio.

Pe lângă subvenţii, Grecia a introdus un plafon asupra plăţilor către producătorii de electricitate, care să reflecte costurile lor reale de producţie, ceea ce a împiedicat practic încărcarea facturilor la electricitate, iar sumele strânse de această schemă sunt direcţionate spre finanţarea subvenţiilor.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns