Stiri Internationale de ultima ora

Germania pune la bătaie 2,5 miliarde de euro pentru relansarea evenimentelor culturale

Sectorul cultural din Germania va beneficia de o finanţare publică de 2,5 miliarde de euro, ce are misiunea de “a încuraja” reluarea spectacolelor şi a altor evenimente după o pauză de mai multe luni cauzată de pandemia de coronavirus, a anunţat miercuri Guvernul de la Berlin.

Acest fond finanţat în întregime de statul federal german va fi utilizat pentru “a-i încuraja” pe organizatorii de spectacole, pentru ca “teatrele, interpretările, concertele, lecturile şi proiecţiile cinematografice” să poată să fie reluate “în curând”, a declarat ministrul german de Finanţe, Olaf Scholz.

“Revitalizarea vieţii culturale merită aceleaşi eforturi ca acelea care au fost făcute pentru alte industrii”, a subliniat ministrul Culturii din Germania, Monika Grutters.

Ajutor post-pandemie

Programul prevede o finanţare de 1,9 miliarde de euro cu titlu de “ajutor economic pentru evenimente de dimensiune redusă”, din cauza numărului limitat de participanţi impus în timpul pandemiei de COVID-19.

Ajutoarele financiare vor putea fi vărsate începând din iulie pentru spectacole care primesc până la 500 de persoane şi din august pentru cele care primesc până la 2.000 de persoane, dar vor fi suprimate în decembrie, a detaliat Monika Grutters.

Citeste  Machu Picchu, deschis în mod special pentru un singur turist japonez

Câteva evenimente culturale au fost deja reluate în Germania, însă numai în exterior, aşa cum este cazul proiecţiilor de filme. Nicio dată nu a fost încă fixată pentru redeschiderea sălilor de teatru, de concerte şi a cinematografelor.

Banii de la stat vor compensa pierderile suferite de organizatori prin prisma faptului că nu toate locurile din săli vor putea fi ocupate, pentru a respecta astfel regulile antiepidemice referitoare la capacitatea de primire a spaţiilor cultural-artistice.

Restul sumei anunţate, 600 de milioane de dolari, va fi utilizată ca primă de asigurare în cazul anulării unor evenimente majore cu peste 2.000 de spectatori, pentru a acoperi astfel riscul financiar cauzat de anularea sau amânarea unui eveniment. Această asigurare va putea fi utilizată în 2021 şi 2022.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *