Iata care sunt judetele in care se vor mari salariul in 2020
Stiri Actuale de ultima ora

Despăgubire de 400.000 de euro prin asigurarea unei locuințe

Cea mai mare despăgubire acordată anul trecut de asigurătorii membri UNSAR în baza unei poliţe de asigurare facultativă pentru locuinţe a fost de circa 400.000 de euro (1,9 milioane lei), cu 145% mai mare faţă de cea mai mare despăgubire achitată în 2019, a anunţat Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR).

Potrivit sursei citate, aceasta a fost achitată în vederea acoperirii daunelor cauzate de un incendiu. De altfel, incendiul este cauza generatoare a celor mai mari 5 daune achitate în 2020 în baza poliţelor destinate locuinţelor. Anul trecut, valoarea acestui top 5 a fost de aproximativ 4,6 milioane lei, în creştere cu 66% faţă de valoarea înregistrată în 2019.

“Aceste realităţi confirmă importanţa protejării unuia dintre cele mai importante bunuri pe care le avem – locuinţa. Conform statisticilor, peste 95% dintre români sunt proprietarii casei în care locuiesc. Cu toate acestea, la nivel naţional, sub 20% din totalul locuinţelor sunt asigurate printr-o poliţă de asigurare facultativă”, a declarat Preşedintele UNSAR.

Citeste  Legea de aborgare a recursului compensatoriu, promulgată de Iohannis

În timp ce asigurarea obligatorie a locuinţei PAD acoperă riscurile catastrofale de cutremur, inundaţii şi alunecări de teren, până la limita de 20.000 euro/10.000 euro (în funcţie de tipul construcţiei), o asigurare facultativă acoperă, în plus, riscuri precum ar fi incendiul, explozia, furtuna, vijelia, furtul sau vandalismul – la sume asigurate care corespund valorii reale a locuinţei.

Mai mult, conform UNSAR, poliţelor facultative li se pot ataşa şi clauze speciale, precum asigurarea instalaţiilor interioare ale clădirii, asigurarea aparatelor electrice/electronice, bunurilor casabile, dar şi răspunderea civilă faţă de terţe persoane (cum ar fi pagubele provocate vecinilor). Spre exemplu, avariile accidentale ale instalaţiilor interioare au generat 23% din numărul dosarelor de daune achitate în ultimii doi ani de către asigurătorii Membri UNSAR.

“Asigurările oferă protecţie financiară inclusiv pentru riscuri cu o frecvenţă foarte ridicată de producere, dar un impact relativ moderat, însă care creează neplăceri şi generează costuri suplimentare multor familii. Prin urmare, accesarea unei soluţii de asigurare poate fi un sprijin important în cazul unor situaţii neprevăzute”, a precizat Directorul General al UNSAR.

Citeste  Alertă meteo! România, lovită de un nor de praf din Sahara
Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *