Stiri Actuale de ultima ora

Cu RADET în faliment și fără apă caldă și căldură în București, Firea dă 12 milioane pe becuri de Crăciun

Primăria Capitalei plătește aproape 12 milioane lei pentru luminițele de Crăciun din acest an , potrivit informațiilor furnizate de municipalitate, scrie Hotnews.ro. De acești bani, Primăria a închiriat și cumpărat 10 milioane de LED-uri desfășurate pe 920 de kilometri, figurine 2D și 3D, simboluri fotbalistice, brazi gigant și reprezentarea Sistemului Solar. Lucrările au fost executate de Compania Municipală Iluminat Public. Luminițele vor fi aprinse pe 28 noiembrie când va fi deschis și Târgul de Crăciun. Gabriela Firea plătește astfel cu aproape 2 milioane de lei mai mult pentru luminițele de Crăciun față de anul trecut.
Nici în sistemul de achiziții publice și nici pe site-ul Companiei Municipale Iluminat Public nu apar informații despre modul de aciziție. Cel Potrivit Hotnews, cel mai probabil achiziția a fost făcută prin Compania Municipală, însă procedura nu este una transparentă.

“Proiectul iluminatului ornamental-festiv pentru iarnă 2019-2010 – “Euro 2020 – București, oraș gazdă” este asigurat de către Compania Municipală Iluminat Public București cu aproape 10 milioane de beculețe de tip LED, cu 7 milioane mai multe decât în anii precedenți și cu peste 1 milion mai multe decât anul trecut și un total de 9.351 de elemente luminoase, față de 7.000 montate anul trecut. Astfel, traseul iluminatului festiv din acest an însumează peste 40 de kilometri de bulevarde și străzi adiacente , desfășurate rezultând un număr de aproximativ 920 de kilometri, în cele 72 de locații din București”, se arată în răspunsul Primăriei.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns