Stiri de ultima ora din Sanatate

Covid-19 circulă cu STB prin București

Un număr de şase angajaţi ai Societăţii de Transport Bucureşti au fost depistaţi pozitiv la testul cu COVID 19, începând cu data de 11 martie până în prezent, iar dintre aceştia unul este deja vindecat şi se află în izolare, informează STB printr-un comunicat.
“STB SA precizează că, în fiecare dintre cazuri, contaminarea a fost generată de contactul cu persoane infectate din afara spaţiilor aferente locului de muncă, toţi angajaţii fiind spitalizaţi, iar colegii cu care au intrat în contact fiind imediat izolaţi. Astfel, în total, 80 de salariaţi au fost în izolare, în diverse perioade de timp, în prezent fiind în izolare doar şapte angajaţi, iar starea lor este stabilă”, precizează reprezentanţii STB.
Primul caz din STB SA a fost confirmat pozitiv data de 6 aprilie, fiind un angajat al Uzinei de Reparaţii, prezentând simptome la câteva zile după ce a revenit din concediu petrecut într-o ţară străină.
Alte două cazuri sunt doi şoferi – tată şi fiu – de la autobaza Ferentari, tatăl fiind primul care a manifestat simptome după revenirea din zile libere, la 13 aprilie, fiul său fiind confirmat pozitiv cu Sars Cov 2 la data de 20 aprilie.
Al patrulea caz este un şofer de autobuz de la Autobaza Giurgiului, confirmat la 16 aprilie 2020, când se afla în zile libere, iar al cincilea caz este o femeie, operator de date de la Depoul Militari confirmată pozitiv la 20 aprilie, împreună cu soţul său. Cel de-al şaselea caz este un electrician de la Depoul Alexandria, care a fost infectat în familie.
“STB SA este printre primele societăţi comerciale care a luat măsuri ferme pentru reducerea riscului de contaminare atât în rândul călătorilor, cât şi al salariaţilor, prin dezinfectarea vehiculelor cu substanţe care distrug virusurile, dar şi a spaţiilor de lucru şi a staţiilor şi mobilierului aferent pe care le are în administrare. Au fost achiziţionate în regim de urgenţă atomizoare şi materiale necesare pentru efectuarea dezinfecţiei în clădiri şi mijloacele de transport în comun şi materiale/echipamente de protecţie individuală pentru toţi salariaţii. Permanent sunt aduse la cunoştinţa tuturor direcţiilor din STB SA, reglementările stabilite şi ordonanţele militare emise, iar la nivelul STB SA răspândirea noului coronavirus este prevenită prin supravegherea activă, depistarea timpurie, izolarea, tratamentul cazurilor şi urmărirea contactelor. De la începutul lunii martie, STB SA, prin Compartimentul Situaţii de Urgenţă, a luat primele măsuri de prevenire şi informare permanentă a salariaţilor şi a călătorilor, prin mijloacele de informare video şi audio existente în mijloacele de transport în comun”, se menţionează în comunicat.

Citeste  Cori Gramescu ne transmite ce sa mancam de sarbatori pentru a nu ne ingrasa
Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns