Stiri Internationale de ultima ora

A venit toamna. Se întorc spionii la Moscova.

O femeie de origine rusă, Maria Butina, care a fost condamnată în Statele Unite pentru că ar fi încercat să intre în mediile politice americane, a sosit la Moscova sâmbătă, după ce a fost eliberată din penitenciarul american în care se afla.
Butina a fost eliberată vineri din închisoarea de la Tallahassee, Florida, și s-a îmbarcat la bordul unui avion la Miami şi a aterizat pe aeroportul Şeremetievo din Moscova.
“Sunt foarte fericită să mă întorc acasă. Sunt foarte recunoscătoare tuturor celor care m-au susţinut, cetăţenilor ruşi care m-au ajutat şi mi-au scris scrisori”, a declarat ea.
“Mulţumesc foarte mult Ministerului Afacerilor Externe şi diplomaţilor care au luptat pentru mine în fiecare zi”, a adăugat ea.
Maria Butina a fost arestată în iulie anul trecut și este singura cetăţeană rusă care a fost condamnată în cazuri de ingerinţă în politica internă americană, deşi rolul ei pare să fi fost limitat.
Ea a stabilit legături cu National Rifle Association (NRA), puternicul lobby american de arme de foc şi foarte apropiat de Partidul Republican. Pentru aceasta ea s-a servit de propria organizaţie rusă pentru apărarea portului de arme.
Contactele sale cu NRA i-au permis să se apropie de Donald Trump în timpul campaniei prezidenţiale din 2016.
Maria Butina a fost condamnată la 18 luni de închisoare în aprilie, din care jumătate din pedeapsă a fost recunoscută ca deja efectuată. Ea a fost acuzată de “conspiraţie” pentru “promovarea intereselor Rusiei”, dar condamnarea nu se referă decât la neînregistrarea ca agent străin, o cerinţă a legii americane.

Distribuie mai departe
Citeste  Elveția, condamnată de CEDO să îi plătească 900 de euro unei cerșetoare
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *