Stiri de ultima ora Mondene

A murit Sidney Poitier

Legendarul actor Sidney Poitier, care a doborât barierele rasiale devenind primul actor de culoare recompensat cu un Oscar pentru rolul din ”Lilies of the Field”, inspirând o întreagă generaţie în timpul mişcării pentru drepturi civile, a decedat la vârsta de 94 de ani, a anunţat vineri un oficial din cadrul Ministerului pentru Afaceri Externe din Bahamas, potrivit Reuters.

Eugene Torchon-Newry, director general în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, a confirmat decesul lui Poitier

Poitier a rămas în istoria cinematografiei cu cele trei filme ale sale din 1967, într-o perioadă când segregarea rasială predomina cea mai mare parte a teritoriului Statelor Unite.

În pelicula ”Guess Who’s Coming to Dinner”, Poitier a interpretat rolul unui bărbat de culoare cu o logodnică albă, iar în ”In the Heat of the Night”, a fost Virgil Tibbs, un poliţist de culoare care se confruntă cu rasismul în timpul unei anchete criminalistice. În acelaş an, a mai jucat şi rolul unui profesor dintr-o şcoală din Londra în pelicula ”To Sir, With Love”.

Citeste  Alec Baldwin spune că nu este răspunzător de împușcarea mortală de pe platoul de filmare

Poitier a fost premiat cu un Oscar istoric pentru cel mai bun actor în rol principal graţie interpretării din ”Lilies of the Field”, în 1963, peliculă în care a jucat rolul unui meşter care ajută nişte călugăriţe germane să construiască o capelă în deşrt. Cu cinci ani înainte, Poitier a fost primul bărbat de culoare nominalizat la Oscarul pentru rol principal datorită interpretării din ”The Defiant Ones”.

Personajul său Tibbs din ”In the Heat of the Night” a fost imortalizat în două continuări – ”They Call Me Mister Tibbs!” în 1970 şi ”The Organization” în 1971 – şi a devenit protagonistul serialului de televiziune ”In the Heat of the Night”, cu Carroll O’Connor şi Howard Rollins în distribuţie.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *