Stiri divertisment de ultima ora

Un fermier belgian a mutat granița cu Franța

Un gest mai puțin obișnuit a avut loc la frontiera dintre Franța și Belgia. Un fermier belgian din localitatea Erquelinnes, care a mutat o piatră de hotar grea de 150 de kilograme pentru a-şi mări terenul sau a-şi putea folosi acolo tractorul, a deplasat în acest mod graniţa dintre Belgia şi Franţa cu 2,29 metri, relatează marţi agenţia EFE.

Agricultorul a modificat astfel o frontieră delimitată în anul 1920 prin Tratatul de la Courtrai, mărind puţin teritoriul belgian în dreptul localităţii sale în detrimentul celei vecine din Franţa, Bousignies-sur-Roc.

Schimbarea hărţii a fost descoperită de către un grup de pasionaţi de istorie în timp ce parcurgeau acel loc orientându-se cu hărţi din epocă.

Respectiva piatră de hotar, inscripţionată cu anul 1819, a marcat delimitarea frontierei după înfrângerea lui Napoleon în anul 1815 în bătălia din localitatea belgiană Waterloo, înainte ca Belgia să se formeze ca stat în 1830.

Omul a vrut să își extindă un pic terenul agricol

Conform declaraţiilor date de unii localnici presei franceze, respectivul agricultor a mutat piatra pur şi simplu pentru a-şi extinde terenul sau pentru a-şi putea manevra mai bine tractorul.

Citeste  Liviu Dragnea s-a lasat iubit la Rahova printr-o poezie

”A fost mutată limita din 1819, Belgia şi municipiul nostru s-au mărit. Evident că francezii nu vor fi de acord, va trebui să reaşezăm lucrurile la locul lor”, a scris pe Facebook primarul din Erquelinnes, David Lavaux, care s-a deplasat la faţa locului împreună cu o echipă a postului de televiziune francez TF1.

Autorităţile belgiene i-au cerut deja agricultorului să mute piatra înapoi, avertizându-l că altfel riscă să ajungă în instanţă.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *