Stiri divertisment de ultima ora

”Triangle of Sadness”, cel mai bun film european

Un nou succes pentru tânărul cineast suedez Ruben Ostlund. Lungmetrajul ”Triangle of Sadness”, regizat de cineastul suedez Ruben Ostlund, în care este protagonist Woody Harelson, a fost desemnat cel mai bun film european în cadrul celei de-a 35-a ediţii a galei premiilor Academiei de Film Europene (EFA), desfăşurată sâmbătă seară în oraşul islandez Reykjavik, potrivit paginii oficiale a evenimentului.

“Triangle of Sadness”, o coproducţie Suedia-Germania-Franţa-Marea Britanie, câştigător al Palme d’Or la ediţia din 2022 a Festivalului de la Cannes, este o comedie cu accente noir despre Carl (Harris Dickinson) şi Yaya (Charlbi Dean), un cuplu de celebrităţi invitaţi într-o croazieră de lux.

În cadrul galei de sâmbătă, “Triangle of Sadness” a mai câştigat trofeele pentru ”cel mai bun regizor” – Ruben Ostlund, ”cel mai bun actor” – Zlatko Buric, ”cel mai bun scenarist” – Ruben Ostlund.

În categoria ”cel mai bun film european” au mai fost nominalizate producţiile: ”Alcarras” (Spania/Italia), regizat de Carla Simon; ”Close” (Belgia, Franţa, Ţările de Jos), de Lukas Dhont; ”Corsage” (Austria/ Luxembourg/ Germania/ Franţa), în regia cineastei Marie Kreutzer; ”Holy Spider” (Danemarca/Germania/Suedia/Franţa), de Ali Abbasi.

La ediţia din 2021, cel mai bune film european a fost desemnat “Quo Vadis, Aida?”, în regia Jasmilei Zbanic din Bosnia Herţegovina.

Cea de-a 35-a ediţie a premiilor Academiei de Film Europene, care celebrează în fiecare an cele mai importante realizări ale cinematografiei europene, are loc sâmbătă seară la sala de concerte Harpa, din Reykjavik, capitala Islandei.

Gazdele ceremoniei, la care participă circa 1.200 de invitaţi, sunt actriţa şi scenarista islandeză Ilmur Kristjánsdóttir şi artistul şi autorul islandez Hugleikur Dagsson.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns