Stiri Internationale de ultima ora

O pisicuță a supraviețuit în camion pe drumul România-Marea Britanie

Un pui de pisică de patru săptămâni, care s-a ascuns într-un autocamion încărcat cu mobilă, a călătorit din România în Marea Britanie unde a fost descoperit, speriat şi extrem de deshidratat, de angajaţii unui depozit, relatează The Independent.

Călătorul clandestin, pe care salvatorii l-au numit Roman, a reuşit să supravieţuiască închis în autocamion aproape o săptămână, în pofida temperaturilor ridicate, după ce s-a strecurat înăuntru “în căutarea unui culcuş confortabil”.

Roman a avut nevoie de terapie intensivă şi de lichide administrate intravenos după ce a fost descoperit de angajaţii unui depozit din Bedford. Salvatorii au declarat că este un “miracol” că trăieşte.

Angajaţii depozitului care au găsit puiul de pisică şi-au sunat o colegă, pe Tasmin Eastwood, care este şi coordonatoarea organizaţiei caritabile Cats Protection. La sosirea la depozit, aceasta şi-a rugat colegii să verifice autocamionul pentru a vedea dacă există şi alte pisici, însă s-a constatat că Roman a călătorit singur.

“Bietul micuţ era într-o stare foarte rea. Avea ochii lipiţi şi era foarte slab”, a povestit ea.

“Nu vom afla niciodată povestea lui Roman sau cum a rămas blocat în camion, dar probabil s-a furişat în căutarea unui culcuş confortabil şi aşa a ajuns să traverseze graniţe, în timpul temperaturilor de vară, în creştere”, a spus Eastwood.

Un miracol că e în viață

Ea a adăugat că este un “miracol că a supravieţuit pe vremea aceasta”.

Roman a fost dus la Cats Protection, unde a fost tratat de un veterinar înainte de a fi transferat într-un adăpost aprobat de Departamentul pentru Mediu, Alimentaţie şi Dezvoltare Rurală (DEFRA) din Marea Britanie, unde va rămâne timp de trei luni în carantină.

Naomi Williams, veterinar în cadrul Cats Protection, a declarat că Roman a răspuns bine la antibiotice şi astfel a putut fi mutat în adăpost. “Prezenta simptome de gripă felină, cu ochii umflaţi, inflamaţi şi scurgeri care îl împiedicau să îi poată deschide”, a explicat ea.

“Din fericire, el a răspuns foarte bine la tratamente şi s-a întremat suficient pentru a fi transferat, în următoarea săptămână, la centrul felin pentru carantină”, a adăugat medicul veterinar.

În cadrul centrului, Roman va participa la un program de socializare cu alte pisici şi va primi vaccinul antirabic. După trei săptămâni, el va fi trimis înapoi la Cats Protection pentru a fi oferit spre adopţie.

Organizaţia caritabilă, care susţine financiar tratamentul lui Roman, a lansat o pagină pe platforma JustGiving în vederea colectării fondurilor necesare pentru acoperirea costurilor, respectiv 1.600 de lire sterline.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns