Stiri de ultima ora Mondene

O felie din tortul de la nunta Dianei cu Charles, vândută cu aproape 3.000 de euro

O felie de tort de la nunta prinţului şi prinţesei de Wales a fost vândută la licitaţie cu suma de 1.850 de lire sterline (2.831 de euro), miercuri, la peste 40 de ani de la momentul în care Charles şi Diana s-au căsătorit.

Felia cu glazură şi bază din marţipan cântăreşte în jur de 800 de grame şi a fost tăiată din unul dintre cele 23 de torturi oficiale de la nuntă, include blazonul regal, realizat din zahăr colorat în auriu, roşu, albastru şi argintiu.

Felia de tort a fost oferită unei membre a personalului de la reşedinţa regală Clarence House, Moya Smith, care a conservat topping-ul în folie alimentară. Ea a păstrat-o într-o veche cutie metalică de tort decorată cu motive florale, pe care a lipit o etichetă cu mesajul scris de mână: ”Fragil – Tort de la nunta prinţului Charles cu prinţesa Diana” şi data ”29/7/81”.

Familia lui Smith a vândut în 2008 unui colecţionar felia de tort, care a fost scoasă la licitaţie săptămâna aceasta, la puţin timp după împlinirea a 40 de ani de la nunta prinţului şi prinţesei de Wales.

Felia de tort a fost adjudecată miercuri după-amiază, în cadrul licitaţiei organizate de Dominic Winter Auctioneers la Cirencester, Gloucestershire.

Deşi licitaţia a pornit de la 300 de lire sterline, felia de tort a atras numeroşi licitatori, iar persoana căreia i-a fost adjudecată, din Orientul Mijlociu, a oferit 1.850 de lire sterline.

”Am rămas uimiţi de numărul persoanelor care doresc să liciteze pentru această piesă mare şi unică de glazură de tort regal”, a declarat după vânzare Chris Albury, reprezentant al casei de licitaţii şi specialist în suveniruri regale.

”Se pare că a atras mai multă atenţie faţă de atunci când am vândut-o alături de o scrisoare de mulţumire semnată de Charles & Diana, acum 13 ani”, a adăugat el, precizând că persoanele interesate au fost în special din Marea Britanie, Statele Unite şi câteva ţări din Orientul Mijlociu.

”A fost cumpărată de un ofertant online din Orientul Mijlociu. Deocamdată nu am avut ocazia să vorbim pentru a avea o reacţie sau pentru a afla motivul achiziţionării, dar se pare că a fost un suvenir regal irezistibil pentru mulţi”, a spus Albury.

Smith şi-a început cariera în bucătăria de la Clarence House, înainte de a primi alte îndatoriri în cadrul reşedinţei.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns