Stiri Actuale de ultima ora

Medicul care a sărit în flăcări la Piatra Neamț, considerat un erou

Cel puțin 12 oameni au murit în incendiul care a izbucnit sâmbătă seara la Spitalul Județean Piatra Neamț la secția de Terapie Intensivă, unde se aflau bolnavii de Covid. Unul dintre medicii care era de gardă în seara tragediei a sărit pur și simplu în flăcări pentru a-și salva pacienții și s-a ales cu arsuri grave pe 80% din suprafața corpului, și a fost transferat la SPitalul de Urgență Floreasca din București.

Un om dedicat meseriei sale

Potrivit presei din Piatra Neamț, doi medici specialisti in Terapie Intensiva, Catalin Denciu si Pavel Bors, au fost raniti in incendiul de la spitalul județean.  Catalin Denciu, medicul de garda de la sectia Anestezie Terapie Intensiva (ATI) a Spitalului Judetean de Urgenta Piatra-Neamt, a suferit arsuri de gradul 2 si 3 pe circa 80% din suprafata corporala, a declarat purtatorul de cuvant al ISU Neamt, Irina Popa.
Potrivit unui alt medic de la Piatra Neamt, citat de Libertatea, „ambii medici traiesc si nu necesita intubare”.

Medicul care a salvat mai multi pacienti din al doilea salon afectat de incendiu si care a suferit ranile cele mai grave se numeste Ioan Catalin Denciu. Face parte dintr-o familie de medici. Sotia este ginecolog si au impreuna doi copii.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a ajuns la Piatra Neamţ, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică se va deplasa şi la Iaşi. Potrivit unei informări a Ministerului Sănătăţii, la Piatra Neamţ, demnitarul va evalua situaţia, în urma incendiului izbucnit la Secţia ATI a Spitalului Judeţean. Ministerul Apărării Naţionale (MApN) anunţă că o aeronavă de transport C-27J Spartan va decola, în noaptea de sâmbătă spre duminică, spre Iaşi pentru o misiune evacuare medicală, ca urmare a incendiului izbucnit la Secţia ATI a Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns