Stiri Actuale de ultima ora

Încă o mizerie marca PSD: Firea și Pintea vor să confiște banii primului spital pentru copiii bolnavi de cancer

Mizerie de nedescris a liderilor PSD, în frunte cu primărița Gabriela Firea și ministra Sănătății, Sorina Pintea. În timp ce Firea, de loc din Bacău, spune că spitalul pentru copiii bolnavi de cancer, primul de acest fel ridicat în București în ultimii 30 de ani prin eforturile a două doamne, Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, a fost contribuția ei personală pentru că EA a dat terenul pe care se construiește acesta, Sorina Pintea vrea să confiște cei 26 de milioane de euro obținuți din donații pentru spital.

Carmen Uscatu, co-presedinte al Asociatiei Daruieste Viata, a anunțat ca Sorina Pintea, i-a spus ca banii primiti ar trebui sa fie dati statului. Peste 260.000 de romani si peste 1.700 de companii au donat 26 de milioane de euro pentru construirea spitalului.

„Intalnirea a avut loc vinerea trecuta si doamna ministru a venit la aceasta intalnire sa ne spuna ca noi ar fi trebuit sa dam acesti bani la bugetul de stat si sa fie organizate licitatii publice. A nu se intelege ca noi n-am organizat licitatii. Noi am organizat licitatii pentru fiecare contract incheiat, respectiv pentru structura spitalului, apoi pentru instalatiile spitalului, a doua parte mare a acestui proiect”, a declarat Carmen Uscatu pentru Universul.

„Pe mine ce ma fascineaza este ca un primar (Gabriela Firea – n.r.) si inca o doamna care se viseaza primar, respectiv doamna Pintea (Sorina Pintea, ministrul Sanatatii – n.r.), au inceput sa organizeze atacuri la adresa spitalului care se construieste, a primului spital pentru copii care se construieste in ultimii 30 de ani. Asta este de-a dreptul fascinant.

Daca acestia sunt primarii si viitorii primari inseamna ca societatea a luat-o rau la vale si n-as vrea sa vorbesc despre share-ul pe care doamna Firea, pe contul dumneaei personal l-a dat, pentru ca deja e cunoscut si ati vazut cu totii, dar as vrea sa vorbesc despre operatiunea de intimidare pe care doamna ministru Sorina Pintea o exercita asupra noastra prin incercarea ei de a deturna fondurile donatorilor catre bugetul de stat.

Dumneaei ne-a acuzat pe noi in intalnirea pe care am avut-o vinerea trecuta ca este ilegal ce facem noi, ca fondurile pe care le-am strans sunt fonduri care ar fi trebuit sa mearga la bugetul de stat si asta este absolut periculos. Donatiile, da. Si ca ar fi trebuit supuse legii licitatiilor publice, lucruri de genul asta”, a declarat Uscatu.

 

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns