Stiri Actuale de ultima ora

Cu cât s-a scumpit călătoria cu metroul

Metrorex introduce cartela săptămânală în noua sa ofertă comercială, care va costa 30 de lei, dar şi abonamentul la şase luni, în valoare de 400 de lei, şi majorează preţul unei călătorii la 3 lei.

Potrivit unui comunicat al companiei, preţurile titlurilor de călătorie Metrorex vor fi următoarele: o călătorie – 3 lei, două călătorii – 6 lei, zece călătorii – 25 de lei, 24 ore – 8 lei, 72 ore – 20 de lei, şapte zile (săptămânal) – 30 de lei, o lună – 80 de lei, şase luni – 400 de lei, 12 luni – 700 de lei.

Cartelele de călătorie cu metroul achiziţionate până la data de 31 iulie 2021, inclusiv, pot fi utilizate până la terminarea numărului de călătorii sau expirarea duratei de valabilitate înscrisă pe cartelă la data achiziţiei, precizează Metrorex.

“De la 1 august a.c., oferta tarifară Metrorex se îmbunătăţeşte. Pentru a se alinia transportului european şi noilor cerinţe pentru o mobilitate mult mai facilă, începând cu data de 01.08.2021, Metrorex îşi extinde măsurile ce privesc integrarea transportului în comun din Bucureşti şi zona metropolitană prin armonizarea ofertei comerciale cu STB”, se spune în comunicat.

Noi cartele de metrou

Astfel, începând cu 1 august a.c., Metrorex introduce titlurile de călătorie unice Metrorex/STB, la următoarele tarife: 1 călătorie – 5 lei, două călătorii – 10 lei, zece călătorii – 50 de lei, 24 ore – 14 lei, 72 ore – 35 de lei, şapte zile (săptămânal) – 50 de lei, o lună – 140 de lei, şase luni – 700 de lei, 12 luni – 1.200 de lei.

Reprezentanţii Metrorex dau asigurări că îmbunătăţirea ofertei tarifare se va reflecta direct în condiţiile de călătorie, prin proiectele de investiţii pe care compania le are în plan sau în curs de implementare.

“Publicul călător se poate deplasa pe toată reţeaua metroului din Bucureşti, respectiv pe toate cele 5 magistrale de metrou, 63 de staţii şi 77 km cale dublă, prin achitarea taxei de călătorie o singură dată, transferul de pe o linie pe alta, indiferent de titlul de călătorie utilizat, făcându-se fără taxe suplimentare şi fără limitare în timp a călătoriei”, se mai arată în comunicat.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns