Stiri Lifestyle de ultima ora

Canabisul poate fi cultivat, legal, în Luxemburg

Canabisul poate fi cultivat la scară redusă şi pentru uz personal în Luxemburg ca urmare a unui pachet de măsuri adoptat de guvernul naţional în vederea combaterii criminalităţii asociate drogurilor, informează DPA vineri.

Conform pachetului prezentat vineri, până la patru plante de canabis vor fi permise acasă şi per gospodărie.

Cu toate acestea, atât deţinerea cât şi consumul de canabis în public rămân interzise.

Coaliţia de guvernare din Luxemburg urmăreşte de mai mult timp legalizarea cultivării, vânzării şi consumului de canabis.

Conform Centrului European de Monitorizare a Drogurilor cu sediul în Lisabona, Luxemburg va deveni un pionier în Europa cu astfel de reglementări de anvergură.

Implementarea planurilor a fost amânată în Luxemburg, guvernul invocând pandemia de coronavirus drept unul dintre motive.

Potrivit guvernului, propunerile simplifică legea penală aplicabilă pentru deţinerea şi cumpărarea unei cantităţi de până la 3 grame de canabis.

Intervalul amenzilor va fi redus de la 251 la 2.500 de euro cât este în prezent la între 25 şi 500 de euro.

Citeste  Cum iti alegi o incaltaminte de protectie confortabila?

Printre măsurile avute în vedere se numără o prezenţă sporită a poliţiei, camere de luat vederi ataşate la uniforma agenţilor de poliţie şi un concept implementat în şcoli pentru prevenirea consumului de droguri.

Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Atletism (World Athletics), Sebastian Coe, a afirmat, marţi, că este favorabil unei schimbări a statutului canabisului pe lista substanţelor interzise, după suspendarea sprinterei americane Sha’Carri Richardson, care a privat-o de Jocurile Olimpice de la Tokyo, informează AFP.

“Eu cred că este un moment oportun pentru a revizui acest statut”, a declarat fostul dublu campion olimpic la 1.500 m, într-un interviu acordat agenţiilor de presă internaţionale cu trei zile înainte de debutul probelor de atletism de la JO.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *