Politele RCA nu se vor ieftini
Stiri de ultima ora Auto

Politele RCA nu se vor ieftini

Politete RCA nu se vor ieftini prea curand. Faptul ca City Insurance avea un pret mic a atras clientii si a avut un portofoliu destul de mare.

Asiguratorii din Romania atrag atentia asupra incidentei ridicate a accidentelor si transmit ca pe viitor costurile politelor RCA se vor mari.

Care este situatia reala a politelor RCA

„Situația creată de CITY Insurance a avut un impact la nivelul pieței de RCA, și este evident că portofoliul de clienți se va redistribui între ceilalți jucători din piață. Desigur că fiecare companie are propria strategie de afaceri, iar răspunsul la aceste provocări este unul care diferă în funcție de politica fiecărui asigurător”, a explicat Alexandru Ciuncan, director general al Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR).

Cerera exista si cu siguranta va mai exista deoarece polita RCA este obligatorie iar soferii vorr opta pentur un asigurator in functie de cat este dispus sa plateasca. Stabilirea pretului unei polite depinde de mai multe criterii.

Directorul UNSAR sustine ca evolutia segmentului RCA depinde si de alti factori si nu doar de evolutia preturilor sau a cererii.

„Dinamica pieței ne arată clar că în continuare există o cerere în creștere pe segmentul RCA – unul care are însă nevoie de o serie de îmbunătățiri, mai ales de ordin legislativ, pentru a crește stabilitatea industriei de asigurări și a o face mai atractivă, inclusiv pentru potențiali investitori care ar dori să intre”,  a mai spus Alexandru Ciuncan.

De ce depinde evolutia politelor RCA

In momentul de fata valoarea medie a politelor RCA este in crestere. Acest lucru se intampla deoarece principala companie de pana acum care oferea preturi mici a intrat in famliment. Directorul UNSAR a spus ca nu poate fi luata in calcul o ieftinire a politelor RCA in conditiile in care aceasta evolutie a preturilor este influentata de mai multi factori.

 

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns