Zelenski acuza Rusia de genocid
Stiri Internationale de ultima ora

Zelenski: Următoarea țintă a Rusiei sunt statele NATO din Est

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat joi, în discursul său către liderii NATO în care le-a cerut ajutor militar ”fără restricţii”, că următoarea ţintă a forţelor ruse vor fi statele membre ale Alianţei Nord-Atlantice din Europa de est, inclusiv, “cu siguranţă”, Polonia, a consemnat Reuters.

“Sunt sigur că înţelegeţi că Rusia nu are intenţia de a se opri în Ucraina. Vrea să meargă mai departe. Împotriva membrilor estici ai NATO. A statelor baltice. A Poloniei cu siguranţă”, a spus Zelenski în înregistrarea video a discursului difuzată de preşedinţia ucraineană.

Acesta a insistat că Ucraina are nevoie de avioane de luptă, tancuri, arme antitanc şi sisteme de apărare aeriană pentru a respinge forţele ruse.

“Alianţa încă poate să împiedice uciderea de ucraineni în raidurile ruse, de către ocupaţia rusă dându-ne toate armele de care avem nevoie”, a spus preşedintele ucrainean.

Deşi este de aşteptat ca NATO să-şi sporească sprijinul pentru Ucraina, secretarul general al Alianţei, Jens Stoltenberg, a asigurat că aceasta nu va trimite trupe sau avioane în Ucraina, aminteşte Reuters.

Citeste  Un robot gigant îi fascinează pe japonezi

Similar cu Zelenski, premierul polonez Mateusz Morawiecki a declarat joi la Varşovia că, “dacă va zdrobi Ucraina”, preşedintele rus Vladimir Putin “va avansa spre Helsinki, Varşovia, Bucureşti, poate chiar Berlin”.

NATO va furniza Ucrainei echipamente de protecţie împotriva ameninţărilor chimice, biologice şi nucleare şi îşi va proteja şi forţele desfăşurate pe flancul estic împotriva acestor ameninţări, a anunţat joi secretarul general al Alianţei, relatează AFP şi Reuters.

Aliaţii sunt “preocupaţi” de posibilitatea utilizării unor astfel de arme în Ucraina după invazia rusă şi “au convenit să furnizeze echipamente pentru a ajuta Ucraina să se protejeze împotriva ameninţărilor chimice, biologice, radiologice şi nucleare”, a explicat Jens Stoltenberg la finalul unui summit extraordinar al liderilor Alianţei.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns