Stiri Internationale de ultima ora

Sărbătoarea de Sfântul Patrick, doar în format on-line în acest an

Pandemia a dat din nou peste cap sărbătoarea Sfântului Patrick, celebrată de irlandezii din toată lumea. Așadar, celebrările programate în Irlanda cu ocazia acestei sărbători vor fi organizate pentru al doilea an consecutiv în format online din cauza pandemiei de coronavirus.

Sărbătoarea naţionalăa iralndezilor, care este celebrată pe 17 martie, marchează data prezumtivă la care a murit sfântul ocrotitor al Irlandei.

În fiecare an, capitala irlandeză, Dublin, organizează o paradă care atrage de obicei peste 500.000 de persoane.

Evenimentul a fost anulat anul trecut, întrucât Irlanda intrase de puţin timp în lockdown din cauza pandemiei de coronavirus.

Paradă virtuală în Irlanda

În acest an, evenimentele vor fi organizate online, inclusiv o “paradă virtuală”, însoţită de reprezentaţii muzicale live, secvenţe umoristice şi interpretări artistice difuzate la televiziunea irlandeză.

Un spectacol de lumini, filmat la începutul lunii martie şi intitulat “Orchestra of Light” (“Orchestra Luminii”), va fi de asemenea televizat.

Acel spectacol prezintă 500 de drone care formează în aer diverse forme, inclusiv forma frunzei de trifoi, simbolul naţional al Irlandei, oameni care dansează şi imnul naţional irlandez.

Citeste  Facebook va plăti presa franceză pentru articolele distribuite

Diverse clădiri şi spaţii emblematice din lumea întreagă vor fi iluminate miercuri în verde pentru a marca această sărbătoare şi pentru a îi simboliza pe toţi rezidenţii irlandezi care şi-au părăsit ţara natală pentru a se stabili în alte state.

Printre acestea se află Opera din Sydney (Australia), Turnul din Pisa (Italia), Cascada Niagara (Canada), dar şi o cutie poştală din vârful Muntelui Oretoppen din Norvegia, situat la 350 de kilometri dincolo de Cercul Polar Arctic.

Prim-ministrul irlandez Micheal Martin a declarat că sărbătoarea din acest an conţine “o intensitate suplimentară”, întrucât peste 6.500 de persoane au murit în Irlanda după ce au contractat noul coronavirus.

 

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *