Stiri de ultima ora Mondene

Moartea reginei a șocat comunitatea proprietarilor de corgi

Comunitatea proprietarilor de câini Corgi, rasa preferată a reginei Elisabeta a II-a, spune că ”s-a pierdut o parte din lumea noastră” după moartea suveranei, a mărturisit un expert, informează DPA şi PA Media.

Era bine cunoscută dragostea răposatei suverane pentru această rasă – a deţinut peste 30 de exemplare din rasa Corgi şi Dorgi – o încrucişare între Corgi şi Teckel – pe perioada domniei sale.

La începutul anului, ataşamentul suveranei faţă de această rasă de câini a fost celebrat în timpul festivităţilor prilejuite de Jubileul de Platină, printr-o reuniune de 70 de Corgi la Castelul Balmoral şi un ”derby al Corgilor” pe hipodromul Musselburgh din Scoţia.

Kay Hogg, secretara Welsh Corgi League, sectorul scoţian, a spus că proprietarii de Corgi sunt întristaţi de vestea decesului reginei.

”Suntem foarte, foarte trişti. Peste tot unde mergea regina, erau mereu şi Corgi. A crescut alături de Corgi şi toată lumea asocia Corgi cu regina”, a declarat ea pentru agenţia PA.

”Ne simţim de parcă, chiar dacă există o ligă Corgi şi o societate, am pierdut de fapt o parte din lumea noastră. A făcut atât de multe pentru această rasă, mereu a avut Corgi alături de ea, întreaga viaţă”, a mai spus experta.

Citeste  Amenzi pe bandă rulantă în Centru Vechi

Hogg i-a descris pe Corgi ca fiind ”câini mici cu personalităţi mari” adăugând: ”Sunt nişte figuri, le place să se joace, sunt energici, bătăioşi”.

Majoritatea exemplarelor Corgi deţinute de regină descindeau din primul ei Corgi, Susan, care i-a fost dăruit cu prilejul celei de-a 18-a aniversări, în 1944.

Regina se ocupa, pe cât posibil, personal de câini, iar pe perioada weekendurilor petrecute la Castelul Windsor, era însoţită de câini, care trăiau în apartamentele sale private.

Îi hrănea chiar ea, ori de câte ori îi permitea programul încărcat, şi îi făcea totodată plăcere să-i scoată la plimbare.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *