Stiri de ultima ora din Turism

Italia, în extrasezon: muzee și peisaje incredibile

Chiar dacă iarna pare a nu fi cel mai favorabil anotimp pentru concedii, există câteva locuri care abia așteaptă să fie descoperite și în sezonul rece. Printre acestea se numără zonele cu un climat tropical precum Filipine, Indonezia, Brazilia sau Mexic, dar o opțiune mai apropiata cu o vreme numai bună de plimbări și vizite culturale o reprezintă Mediterana. Spania, Franța, Grecia și Italia sunt țări cu o cultură vastă și impresionantă care așteaptă să fie vizitate chiar și în extra sezon dintr-o varietate de motive.

Bucătăria italienească este cunoscută ca fiind printre cele mai bune din lume. Aici ai ocazia să guști nu doar faimoasele paste și pizza chiar de la origini, ci să încerci și alte preparate tradiționale mai puțin cunoscute cum ar fi arancini, ossobuco, ribollita, bistecca alla Fiorentina sau supa minestrone. Pe lângă aceste feluri de mâncare o să fii surprins de aperitivele italienilor care sunt alcătuite din mezeluri de cea mai bună calitate și brânzeturi fine precum parmigiano, pecorino sau gorgonzola. La finalul mesei, nu uita să te îndulcești cu un tiramisu sau panna cotta care cu siguranță nu vor dezamăgi.

Citeste  Prințul Charles, pledoarie pentru pădurile din România

Unii dintre cei mai de preț artiști ai lumii s-au născut aici, de la pictori și sculptori până la dramaturgi și muzicieni. Potrivit unui studiu UNESCO, Italia este responsabilă pentru aproximativ 40% din operele de artă din întreaga lume, Colosseumul fiind cel mai popular monument din țară, situându-se pe locul 39 global. Florența este considerat orașul renascentismului, cea mai glorioasă perioadă pentru arta italienească. Aici îl poți admira pe “David” a lui Michelangelo la Accademia sau  „Nașterea lui Venus” de Botticelli la galeria Uffizi. Alte opere de artă celebre se mai află și la Vatican precum „Capela Sixtină” de Michelangelo sau „Cina cea de taină” de Da Vinci.

Cu toate acestea, cele mai demne de admirat locuri nu se află doar în interior. Peisaje mirifice umplu întreaga Italie și așteaptă să fie admirate atât de localnici cât și de străini. Optează pentru un autocar confortabil selectând opțiunea de transport persoane Italia-România și bucură-te de magia acestei țări fără a rata niciun obiectiv turistic. Coasta Amalfi și Cinque Terre sunt exemplele perfecte unde natura se îmbină cu civilizația, creând ceva cu totul magic. Veneția este de asemenea o minune a naturii, un oraș plutitor ce atrage turiștii în fiecare an. Aceasta este construită pe mai mult de 100 de insulițe și nu are deloc drumuri, doar canale. Alte locuri ce merită văzute sunt San Marino, Insula Capri, Lacul Como și dacă sunteți împătimiți ai sporturilor de iarnă, bineînțeles Alpii.

Citeste  Turiștii străini ar putea fi obligați să prezinte teste negative Covid la intrarea în România

Oricât ai citi despre cultura și tradițiile italienești, le vei înțelege farmecul abia după ce iei contact direct cu țara. Fii sigur că după prima vizită te vei îndrăgosti și vei vrea să te reîntorci în repetate rânduri pentru a descoperi tot mai mult din captivanta Italie.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns