Stiri Internationale de ultima ora

Interzis la casele de vacanta ?

Guvernul din Norvegia interzice sejururile in resedintele secundare ale cetatenilor norvegieni. Motivul tine de capacitatea unitatilor medicale din zone rurale de a face fata unui numar mare de bolnavi in cazul unei raspandiri masive a coronavirusului.

Pentru a se feri de coronavirus, multi norvegieni s-au refugiat la casutele lor de la munte, la care, de regula, mergeau doar ca sa schieze. Ei spera astfel sa se izoleze si sa nu fie in pericol sa se infecteze cu coronavirus. Autoritatile le-au cerut in repetate randuri sa revina la domiciliul din oras, dar pana acum apelurile guvernului au ramas fara ecou. Guvernul norvegian se teme ca in cazul in care in zonele izolate de la munte, unde sunt aceste case de vacanta, apare un numar mare de imbolnaviri, va fi practic imposibil sa acorde asistenta medicala in conditii corespunzatoare.

“Este o decizie pe care speram ca nu voi fi nevoit sa o iau, dar vom interzice sejururile in afara localitatii in care se afla rezidenta principala. Micile comune rurale nu au astazi, si nu vor avea nici saptamana viitoare capacitatea de a se ocupa de proprietarii de cabane de schii, pe langa proprii lor locuitori” – precizeaza ministrul norvegian al sanatatii, Bent Hoie.

Norvegia are, in prezent, 1552 de cazuri de bolnavi de coronavirus. Patru oameni au murit.

Masuri dure

Guvernul norvegian a luat printre cele mai dure masuri in lupta cu temutul virus nou. A instaurat stare de urgenta si nu exclude o sporire a puterilor executivului, astfel incat sa poata lua decizii fara consultarea parlamentului.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns