Stiri Actuale de ultima ora

Romance sarace, donatoare de ovule si mame surogat in Grecia

Peste 160 de femei sarace din tari precum Ucraina, Romania, Moldova, Georgia si Albania au fi fost pacalite sa devina donatoare de ovule si mame surogat in Grecia.

In Grecia, o importanta clinica si furnizor de mame surogat a fost inchisa de politie. Noua membri ai personalului au fost arestati, iar nou-nascutii sunt tinuti sub protectia politiei la spitalul din Chania, Creta. De asemenea, guvernul a preluat embrionii congelati. Politia greaca a facut o serie de perchezitii la inceputul lunii, in urma unor acuzatii de trafic de persoane si frauda. Peste 160 de femei sarace din tari precum Ucraina, Romania, Moldova, Georgia si Albania ar fi fost pacalite sa devina donatoare de ovule si mame surogat in Grecia. Seful Autoritatii Nationale de Reproducere Asistata, profesorul Nikolaos Vrachnis, a fost demis pentru suspiciune de coruptie si “neindeplinirea obligatiilor”. Beneficiile financiare pentru clinica au fost “substantiale”. Politia estimeaza ca fiecare copil i-a costat pe clienti “intre 70.000 si 100.000 de euro, si chiar pana la 120.000 de euro”. Iar tinerele folosite pentru prelevarea de ovule sau ca mame surogat primeau in jur de 600 de euro pe luna. Clientii erau persoane care nu puteau recurge la fertilizarea in vitro din cauza varstei sau din motive medicale, sau cupluri de acelasi sex ori barbati singuri. Clientii erau mai ales din Australia, Turcia, SUA, dar, se pare si din tari balcanice.

Personalul clinicii si conducerea e acuzata de trafic de persoane, adoptii ilegale, cumparare si vanzare de material genetic sau embrioni, falsificare de dosare medicale in scopul vanzarii de material genetic, fals, certificate medicale false, casatorii false si frauda combinata cu vatamare corporala simpla.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns