Stiri de ultima ora Mondene

Record de premii la BAFTA pentru ”All Quiet on the Western Front”

”All Quiet on the Western Front” a fost marele câştigător al celei de-a 76-a ediţii a galei premiilor Academiei Britanice de Arte ale Filmului şi Televiziunii (BAFTA), care a avut loc duminică seară la Londra, după ce a triumfat în şapte categorii, printre care ”cel mai bun regizor”, ”cel mai bun film” şi ”cel mai bun film în altă limbă decât engleza”, potrivit Variety şi Reuters.

”All Quiet on the Western Front” deţine acum recordul celor mai multe trofee obţinute de un film în altă limbă decât engleza, detronând pelicula ”Cinema Paradiso”, din 1988, recompensată cu cinci premii BAFTA.

”Filmul de limbă germană a fost onorat cu atât de multe nominalizări şi premii, e pur şi simplu incredibil”, a spus producătorul peliculei, Malte Grunert, în discursul de acceptare a trofeului pentru ”cel mai bun film”, potrivit Reuters.

”’All Quiet on the Western Front’ spune povestea unui tânăr care, otrăvit de propaganda naţionalistă de dreapta, merge la război ca şi cum ar porni într-o aventură, dar războiul nu este deloc o aventură. Este unul dintre mesajele romanului emblematic al lui Remarque, iar când ne-am apucat de film… a părut un mesaj relevant chiar şi după 100 de ani de la publicarea cărţii”, a mai spus el.

”The Banshees of Inisherin”, cu Colin Farrell în rolul principal, a fost următorul pe lista peliculelor încununate cu cele mai multe trofee, după ce a obţinut patru premii – ”cel mai bun film britanic”, ”cel mai bun scenariu original”, precum şi ambele categorii dedicate rolurilor secundare – Barry Keoghan şi Kerry Condon. Kerry Condon a fost anunţată câştigătoarea de drept a categoriei, după ce numele lui Carey Mulligan, de asemenea nominalizată, a fost pronunţat dintr-o eroare.

Austin Butler, care a câştigat premiul pentru ”cel mai bun actor în rol principal” graţie portretizării lui Elvis Presley în pelicula ”Elvis”, a mulţumit, în discursul de acceptare a premiului, familiei Presley: ”Sper că sunteţi mândri, e extrem de important pentru mine”, a spus el.

Cate Blanchett a fost desemnată ”cea mai bună actriţă în rol principal” graţie rolului unei dirijoare prestigioase a cărei carieră se destramă din cauza unor acuzaţii de abuz în pelicula ”Tar”, un demers pe care actriţa l-a descris ca ”foarte periculos şi cu potenţial de sfârşit de carieră”.

”Navalny”, despre politicianul rus de opoziţie încarcerat Aleksei Navalnîi, a câştigat categorie dedicată documentarului. Realizatorii au dedicat premiul familiei lui Navalnîi, precum şi jurnalistului bulgar de investigaţii Christo Grozev, potrivit Reuters.

Jurnalistul bulgar, pe care Rusia l-a pus în decembrie pe lista persoanelor căutate, a spus vineri ”că poliţia britanică i-a interzis să participe” la gala BAFTA din motive de securitate.

În replică, poliţia din Londra a spus că nu a emis o astfel de interdicţie şi că nu poate interzice nimănui să participe la un eveniment privat. Deciziile referitoare la participanţi aparţin organizatorilor evenimentului, au mai precizat forţele de ordine.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns