Cum se pot majora pensiile cu 40 %
Stiri Economice de ultima ora

Rata șomajului din România, una dintre cele mai mici din UE

Rata şomajului a scăzut la 7,5% în Uniunea Europeană în noiembrie şi la 8,3% în zona euro, de la 7,6% şi, respectiv, 8,4% luna precedentă, iar printre ţările cu cele mai scăzute rate ale şomajului se află şi România, arată datele publicate vineri de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

În rândul celor 27 de state membre ale UE, în noiembrie cele mai ridicate rate ale şomajului s-au înregistrat în Spania (16,4%), Lituania (10,4%) şi Italia (8,9), iar cele mai scăzute în Cehia (2,9%), Polonia (3,3%), Malta (4,8%), Olanda (4%), Germania (4,5%), Slovenia şi Bulgaria (ambele cu 4,9%) şi România (5,1%).

Eurostat estimează că în zona euro aproximativ 13,609 milioane de persoane (din totalul populaţiei estimat la 330 de milioane) erau în şomaj în cursul lunii noiembrie, cu 172.000 mai puţine decât în octombrie.

Comparativ cu noiembrie 2019, numărul celor aflaţi în căutarea unui loc de muncă a urcat cu 1,795 milioane în UE şi cu 1,425 milioane în zona euro.

Citeste  Produsele de lux, neafectate de criza economica declansata de COVID-19

Probleme în zona euro

În noiembrie, 3,171 milioane de tineri din UE nu erau angajaţi, din care 2,629 milioane erau în zona euro.

În rândul femeilor din UE, rata şomajului era de 7,9% în noiembrie, în scădere faţă de 8% luna precedentă, în timp ce în rândul bărbaţilor rata şomajului era de 7,1% în noiembrie, în scădere faţă de 7,2% luna precedentă.

Decizia primarului din Veneţia de a prelungi cu încă trei luni perioada în care muzeele locale vor rămâne închise din cauza pandemiei de COVID-19 a stârnit un val de nemulţumire în Italia, unde sute de personalităţi din universul culturii au semnat o petiţie.

Decizia primarului Luigi Brugnaro, reprezentant al formaţiunii de extremă dreaptă Liga, este considerată “gravă” şi “de neînţeles”, în contextul în care “majoritatea muzeelor italiene speră să îşi redeschidă porţile începând din 15 ianuarie”, denunţă textul acestei petiţii, care a primit sute de semnături, inclusiv din partea unor personalităţi precum istoricul Salvatore Settis, criticul de artă Vittorio Sgarbi şi directoarea Galeriei de Artă Modernă din Genova, Maria Gloria Giubilei.

Citeste  Multe tari ar putea intra in recesiune

 

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns