Stiri din Sport de ultima ora

Picioarele lui Ibrahimovici, tăiate cu fierăstrăul

Mai mulţi vandali au încercat să taie cu fierăstrăul picioarele statuii celebrului fotbalist suedez Zlatan Ibrahimovic, situată lângă stadionul echipei Malmo FF, la care acesta a debutat ca profesionist în urmă cu 20 de ani.
De asemenea, vandalii au aşezat o frânghie pe gâtul statuii.
Poliţia a amplasat un gard în jurul statuii, care a mai fost ţinta unor acte asemănătoare după ce Ibrahimovic a investit într-un alt club din campionatul Suediei.
Pe 27 noiembrie, presa a anunţat că Ibrahimovic a cumpărat 25% din acţiunile clubului Hammarby, care a încheiat pe locul 3 ediţia din acest an a campionatului Suediei.
În aceeaşi zi, mai mulţi fani ai lui Malmo FF au dat cu spray cu vopsea pe statuie, au ars-o cu torţe şi au scris mesaje rasiste în apropierea ei.
Statuia de 3,5 m, care are aproximativ 500 de kg şi e turnată în bronz, a fost dezvelită pe 9 octombrie.
Purtătoarea de cuvânt a poliţiei din Malmo, Eva-Gun Westford, a indicat că poliţia a deschis o anchetă şi încearcă să-i găsească pe făptaşi cu ajutorul camerelor video.
“Cineva a încercat să taie picioarele cu fierăstrăul. Există acum riscul să cadă şi am amplasat un gard în jurul ei”, a spus Westford.
Sculptorul care a realizat statuia, Peter Linde, a cerut încetarea actelor de vandalism. El a declarat pentru Sportbladet: “Lumea se poartă de parcă ar fi la război, dar nu e război, e vorba de fotbal. E ceva atât de nebunesc că nu poate fi respectat faptul că Zlatan este un om liber. Vreau ca statuia să fie reparată şi restaurată, iar cei care fac aceste lucruri să-şi dea seama cât de proşti sunt.”
Ibrahimovic, fostul atacant al lui Ajax, Juventus, Inter Milano, FC Barcelona, AC Milan, Paris St-Germain şi Manchester United, caută echipă după ce s-a despărţit de Los Angeles Galaxy la încheierea sezonului din MLS.

Citeste  Nadal, Federer si Murray, printre premiantii ATP
Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *