Stiri Internationale de ultima ora

Greta pozează în martiră pentru că nu a găsit loc pe scaun la clasa 1 în tren

Suedeza Greta Thunberg, activista de mediu devenită celebră în acest an, a provocat nemulțumirea căilor ferate germane Deutsche Bahn. Ea a postat pe Twitter că a fost nevoită să călătorească în Germania într-un tren aglomerat la întoarcerea de la Conferinţa asupra schimbărilor climatice (COP25) desfăşurată la Madrid. Greta – care are 3,6 milioane de abonaţi pe Twitter – a postat o fotografie cu ea aşezată pe podea într-un tren, alături de valizele sale și a spus că a traversat Germania în trenuri aglomerate.

Compania Deutsche Bahn a precizat duminică, tot pe Twitter, că vedeta călătorea la clasa I.

‘Dragă Greta, mulţumesc pentru susţinerea acordată lucrătorilor feroviari în lupta noastră împotriva schimbărilor climatice. Ne bucurăm că aţi călătorit cu ICE 174 (tren de mare viteză) sâmbătă”, a scris firma germană de transport feroviar.

Deutsche Bahn nu a negat faptul că tânăra nu şi-a găsit un loc înainte de Frankfurt. Greta Thunberg a răspuns printr-un tweet că trenul său de la Basel fusese anulat şi că ea şi prietenii săi au trebuit să stea pe podea în două trenuri înainte de a găsi la clasa I din Goettingen. Greta Thunberg, care refuză să călătorească cu avionul pentru a-şi limita amprenta de carbon, a fost criticată săptămâna trecută de preşedintele american Donald Trump care, tot pe Twitter, a ironizat indignarea ei ecologică, spunând că ar trebui să înveţe să-şi gestioneze furia.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns