Stiri de ultima ora Mondene

Covid 19 amână Carnavalul de la Sao Paulo

Primarul din Sao Paulo, Bruno Covas, a anunţat vineri amânarea pe termen nedeterminat a carnavalului din cea mai mare metropolă a Braziliei din cauza pandemiei noului coronavirus, în timp ce autorităţile din Rio de Janeiro încă iau în considerare această opţiune.
“Atât şcolile de samba, cât şi blocurile (defilările pe stradă) din cadrul carnavalului înţeleg imposibilitatea organizării unui eveniment în februarie viitor”, a declarat primarul Bruno Covas, care a anunţat astfel amânarea celei mai mari sărbători anuale.
Nu a fost stabilită o nouă dată a carnavalului, dar acesta ar putea avea loc “la sfârşitul lunii mai sau începutul lunii iulie” 2021, a adăugat primarul oraşului cu 12 milioane de locuitori.
Statul Sao Paulo este cel mai afectat din Brazilia de pandemia de COVID-19, cu 20.894 de decese şi 452.007 de contaminări în total.
Carnavalul din Sao Paulo este unul din cele mai importante din Brazilia. Ediţia trecută a atras 120.000 de persoane, care au admirat şcolile de samba de pe Sambodromul Anhembi, în timp ce “blocos”, paradele ce pot fi văzute pe străzi timp de câteva săptămâni, au atras peste 15 milioane de petrecăreţi, conform cifrelor furnizate de edilul oraşului.
Sărbătoarea, care necesită luni de pregătire, este şi prilejul unor profituri financiare substanţiale pentru municipalităţi.
La Rio, unde în timpul carnavalului este organizată o paradă somptuoasă cu care monumentale care atrage anual milioane de turişti, cinci din principalele şcoli de samba şi-au anunţat recent dorinţa de a amâna ediţia din 2021. Aceste şcoli nu doresc un carnaval până când nu este produs un vaccin împotriva noului coronavirus, care a făcut în Brazilia peste 84.000 de victime, a infectat peste 2.3 milioane de persoane şi continuă se se răspândească.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns