Stiri divertisment de ultima ora

A murit creatorul personajului ”Rahan”

Desenatorul Andre Cheret, creator alături de Roger Lecureux al personajului Rahan, unul dintre cei mai populari eroi din benzile desenate franceze, a murit la vârsta de 82 de ani, a anunţat joi familia sa, citată de AFP.
“Andre a murit în această dimineaţă în Regiunea Pariziană. A plecat dintre noi liniştit şi fără să sufere”, a declarat fiica sa, Corine, într-un comunicat dat publicităţii de Jean-Francois Lecureux, fiul lui Roger Lecureux, care a precizat că renumitul desenator va fi incinerat.
Personajul Rahan, erou preistoric, a apărut în februarie 1969 în primul număr al revistei pentru copii Pif Gadget. Aventurile sale, prezentate în circa 200 de reviste de benzi desenate, ce au stat şi la baza unui serial TV animat în 1987, au marcat o generaţie întreagă de tineri cititori.
Cu părul blond, pielea albă, un fizic atletic şi purtând un colier format din cinci colţi de “tigru cu dinţi sabie”, simbolizând calităţile de care a dat mereu dovadă (generozitate, curaj, tenacitate, loialitate şi înţelepciune), înarmat cu un cuţit din fildeş, Rahan, un bărbat preistoric solitar, vizitează diverse clanuri pentru a împărtăşi “celor care merg în picioare” (fraţii lui, oamenii) cunoştinţele sale şi spiritul de toleranţă.
Autor şi al seriei “Bob Mallard”, un aviator întreprinzător, Andre Cheret era renumit pentru desenele sale vii şi realiste. Avea un simţ ascuţit al detaliului şi a fost un maestru în arta conceperii unor panorame spectaculoase.

Distribuie mai departe
Citeste  Cei mai cunoscuți actori de stand-up comedy din România
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *