Stiri Internationale de ultima ora

Scenariile care circula despre prabusirea avionului lui Prigojin

Canalele Telegram de limba rusa, dar si retelele sociale din Occident abunda in scenarii privind avionul privat al lui Evgheni Prigojin, care s-a prabusit in Rusia. Razbunarea lui Putin, defectiune tehnica sau… inscenare ? Sunt intrebarile cel mai des auzite in mediul online.

Faptele

Un avion privat, tip Embraer Legacy 600, apartinand liderului gruparii de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, s-a prabusit in Rusia, la scurt timp dupa decolare. La bord erau 10 persoane, iar pe lista de pasageri figureaza si Prigojin.

Versiunea 1: avionul a fost doborat de aviatia militara – Pe un canal Telegram asociat gruparii Wagner a aparut imediat informatia ca aparatul de zbor a fost doborat de apararea anti-aeriana. In postare se afirma ca, inainte de caderea avionului, localnicii au auzit doua deflagratii puternice, tipice apararii anti-aeriene. Doborarea avionului lui Prigojin de catre apararea anti-aeriana a armatei ruse ar fi dovedita si de urmele inverse de pe cer, care s-ar vedea intr-unul dintre video-uri. De asemenea, acest canal Telegram afirma ca e posibil ca la nivel oficial sa se spuna ca s-ar fi lansat din eroare o racheta in avionul lui Prigojin.

Citeste  Britanicii nu mai au voie sa iasa din casa - masuri dure pentru a stavili epidemia

Versiunea 2: o explozie la bord – alte canale Telegram din Rusia afirma ca ar fi avut loc o explozie la bord. Se pare ca ar exista martori ca, in ultima clipa inainte de decolare, ar fi fost adusa la bord o cutie mare cu cadouri, mai exact niste sticle de vin scump. In realitate, in cutie ar fi fost o bomba.

Versiunea 3: eroare de pilotaj,  defectiune tehnica. Desi circula in online, aceasta varianta are credibilitate zero printre internauti.

Versiunea 4: inscenare – Mai multi comentatori rusi – unii chiar avizati – afirma ca ar putea fi vorba despre o inscenare. Prigojin si-ar fi inscenat propria moarte, ca sa se retraga onorabil din scena si sa scape de furia lui Putin, care nu-l va ierta niciodata pentru rebeliunea pusa la cale acum cateva luni. Prigojin figureaza pe lista de pasageri, insa nu ar fi fost in avion. Este posibil ca inscenarea sa fie cu acordul lui Putin.

Citeste  India a distrus un satelit. Astronauti si Statia Spatiala Internationala sunt in pericol.

V-am prezentat, pe scurt, cateva dintre scenariile care circula mai ales in mediile rusesti. Probabil insa ca ceea ce s-a intamplat cu adevarat nu vom afla niciodata.

Miriam

 

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *