Stiri Actuale de ultima ora

Grave nereguli la inca un camin de batrani

O persoana anonima a anuntat la 112 ca in Bucuresti, strada Alunisului nr. 199, sector 4, functioneaza un azil de batrani – “La Vecinul cel Bun”- unde acestia sunt cazati in conditii improprii.

La fata locului s-au deplasat politisti din cadul Sectiei, iar in locatie au fost identificate un numar de 50 persoane aflate in intretinere, dintre care 18 se aflau la demisolul cladirii, dormind pe diverse saltele si o canapea.

Administratorul azilului a declarat verbal ca persoanele care dormeau la subsol au fost cazate in acel loc, deoarece la etajele superioare ale azilului se efectuau lucrari de renovare, dispuse in controalele anterioare de institutiile cu atributii in domeniu.

Caminul nu detine autorizatie de functionare

De asemenea, politistii au aflat ca societatea SC La Vecinul cel Bun SRL – Camin de batrani Amurg Linistit,a mai fost sanctionata contraventional anterior pentru incalcarea legislatiei in domeniu si ca la acest moment aceasta nu detine licenta de functionare, fiind in curs de obtinere.

Citeste  Maidanezii romani, vedete la un spectacol canin din Anglia

In urma evaluarilor efectuate de catre medici s-a constatat faptul ca persoanele cazate nu se aflau in situatii ce ar fi necesitat transportul la unitatile spitalicesti, acestia prezentand probleme de sanatate specifice varstei inaintate. Au fost constatate nenumarate deficiente, care duc la inchiderea definitiva a centrului. Printre acestea :

– in blocul alimentar s-au regasit ustensile neprofesionale (cani din plastic, farfurii din plastic, tacamuri, castroane) care nu se pot dezinfecta corespunzator si care sunt utilizate la servirea preparatelor culinare si a bauturilor (apa, ceai) cat si la prepararea acestora;

– in agregatul frigorific s a identificat pomodorii fara a fi insotite de informatii privind data deschiderii – “a se consuma in trei zile de la deschidere”;

-s-a constatat ca in bai nu exista manere de sustinere si covorase antiderapante.

– in spatiile de cazare filtrele de la aparatele de aer conditionat nu sunt igienizate corespunzator, cu urme de praf;

– camerele in care sunt cazati beneficiarii au pardoseala acoperita cu mocheta, parter, etaj 1 si partial etajul 2, din celelalte camere fiind scoasa mocheta si turnata o sapa autonivelanta;

Citeste  Taximetristii protesteaza in Bucuresti. Romanii nu vor sa renunte la Uber.

– in una dintre camere pardoseala a fost decopertata de mocheta, iar la momentul controlului s-a constatat ca exista ciment pe paviment, beneficiarii fiind cazati in respectiva camera, aceasta neputand fi igienizata corespunzator.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *