Stiri Lifestyle de ultima ora

Oamenii negativi iti pot face rau. Fereste-te de ei !

Oamenii negativi pot fi adevarate surse de toxicitate. Fie ca sunt printre cunoscuti ori printre colegii de serviciu, trebuie sa-i evitam cat de mult putem. Aceasta ar trebui sa fie una dintre rezolutiile pentru 2020: sa ne ferim de oamenii negativi.

“Stati departe de oamenii negativi, au o problema pentru fiecare solutie” – cu totii am vazut acest text pe retelele de socializare si ne-am amuzat. Dar dincolo de amuzament, este o problema foarte grava, cu care ne confruntam toti, zi de zi. Precis fiecare dintre voi are in anturaj cel putin un personaj pesimist, vesnic nemultumit de viata si de ce i se intampla si mereu pornit sa critice tot ce e in jur si pe toti din jurul sau. Daca si-ar pastra frustrarile pentru ei, gradul lor de toxicitate nu ar fi dramatic. Dar de cele mai multe ori, o asemenea persoana isi transfera veninul si asupra noastra.

Tipuri de oameni toxici

Persoanele negative au o diversitate de manifestari si uneori nici nu ne dam seama cat rau ne fac. Desi negativismul poate sa apara sub un numar infinit de forme, va prezentam in continuare cele mai des intalnite tipuri de oameni toxici.

Cei care te critica, desi ar trebui sa te felicite

De nenumarate ori se intampla sa povestim cu bucurie unei prietene sau unei cunostinte ca, dupa multe eforturi, in sfarsit am obtinut o marire de salariu. Daca replica persoanei este “cum ? doar atat ?” e clar ca avem de-a face cu o persoana negativa. Sau povestim cu insufletire ca ne-am programat o vacanta, iar interlocutorul incepe cu fraze gen “acolo ? vai, dar n-ai sa te simti bine, e aglomerat. Ce idee ! Erau multe alte locuri. Si mai ieftine”.

Cei care te folosesc

Sunt o categorie deosebit de periculoasa, pentru ca, initial, nu ne dam seama ca ne folosesc. Pot fi persoane incantatoare, aparent calde, cu conversatie frumoasa si asa mai departe. In realitate insa, atunci cand ai nevoie de ei, nu sunt de gasit. Se folosesc de noi doar cand ego-ul lor are nevoie de public si trebuie sa se laude cu succesele lor sau cand nu au mare lucru de facut si trebuie sa-si omoare timpul. Daca incepi sa le povestesti despre problemele tale, brusc devin neinteresati si nici nu te mai cauta.

Cei care se vaicaresc non-stop

O alta categorie de persoane care trebuie evitate este cea a celor care se plang non-stop. Nu se bucura de nimic din jurul lor, mereu isi gasesc probleme, boli, nemultumiri fata de familie sau serviciu. O discutie cu asemenea persoane ne poate stoarce de energie si ne poate incarca in cel mai neplacut mod cu putinta. Nu cumva sa faceti greseala de a pleca in vacanta cu astfel de oameni.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns