Stiri Internationale de ultima ora

O americancă a vrut să le vândă rușilor laptopul lui Nancy Pelosi

O tânără în vârstă de 22 de ani este suspectată că a intenţionat, dar fără reușită, să vândă serviciilor ruse de informații laptopul liderei democraţilor din Camera Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, furat în timpul asaltului asupra Capitoliului de la 6 ianuarie.

Potrivit actului de inculpare, Riley June Williams, originară din Pennsylvania, s-a numărat printre cei care au luat cu asalt Capitoliul.

Imagini difuzate de postul britanic ITV arată o tânără, a cărei mamă i-a confirmat pentru ITV identitatea, îndemnând mulţimea să se îndrepte spre etajul clădirii.

Un martor anonim, interogat de autorităţile americane, afirmă că a văzut alte înregistrări video în care Riley Williams lua un computer (sau un hard-disk) din biroul lui Nancy Pelosi.

Potrivit acestui martor, fost partener al femeii, citat în actul de inculpare, tânăra intenţiona să trimită materialul unui contact în Rusia pentru ca acesta să-l vândă serviciului rus de informaţii externe (SVR).

Nancy Pelosi nu și-a recuperat calculatorul

Se pare că operaţiunea a eşuat în final, din motive neprecizate, aşadar Riley Williams ar fi încă în posesia computerului sau l-ar fi distrus.

Citeste  Erupție vulcanică în Noua Zeelandă, soldată cu 5 morți

Pe numele tinerei, despre care mama sa a spus la ITV că a părăsit domiciliul familial, a fost emis un mandat de arestare.

Solicitat de AFP, biroul procurorului federal din Washington a refuzat să dea mai multe detalii.

Actul de inculpare împotriva lui Riley Williams a reţinut deocamdată doar acuzaţiile de intrare prin efracţie şi tulburarea ordinii publice, nu şi furt.

Aproape 70 de persoane au fost deja inculpate în urma evenimentelor de la 6 ianuarie, potrivit Departamentului Justiţiei. Autorităţile au mai procedat duminică la o serie de arestări.

Capetele de acuzare includ intrare prin efracţie, port interzis de arme, tulburarea ordinii publice sau agresarea forţelor de ordine.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *