Stiri de ultima ora Mondene

Gerard Depardieu contestă acuzațiile de viol

Actorul Gerard Depardieu a contestat joi la Curtea de Apel din Paris punerea lui sub acuzare la sfârşitul anului 2020 pentru “violuri” şi “agresiuni sexuale” pe care le-ar fi comis asupra actriţei Charlotte Arnould în august 2018, a dezvăluit pentru AFP o sursă judiciară, confirmând o informaţie publicată de BFM TV.

Gerard Depardieu, considerat un veritabil monument al cinematografiei franceze, în vârstă de 73 de ani, a sesizat camera de instrucţie de la Curtea de Apel din Paris pentru a depune o cerere de anulare a punerii lui sub acuzare pentru fapte pe care actorul “le contestă în totalitate”.

Audierea era prevăzută pentru joi la ora locală 13:00, iar decizia va fi pronunţată în urma unor deliberări.

Avocatul starului francez, Herve Temime, nu a dorit să facă declaraţii pe această temă.

Reclamanta a depus o plângere la Jandarmeria din Lambesc în august 2018 în care susţinea că a fost violată cu câteva zile mai devreme, în două rânduri, în reşedinţa pariziană a actorului Gerard Depardieu.

Potrivit unei surse familiarizate cu acest dosar, starul francez este prieten cu familia reclamantei.

Procedura judiciară deschisă în Aix-en-Provence împotriva actorului, care deţine şi cetăţenia rusă din 2013, a fost transferată la Paris.

O confruntare între actor şi tânăra actriţă a avut loc la sediul Poliţiei judiciare din Paris, a dezvăluit o sursă familiarizată cu acest dosar.

Pe 4 iunie 2019, Ministerul Public a clasat fără drept de urmărire penală ancheta preliminară de nouă luni, explicând că “numeroasele investigaţii realizate nu au permis caracterizarea infracţiunilor denunţate în toate elementele lor constitutive” .

Reclamanta a obţinut apoi în august 2020 reluarea anchetei printr-o plângere în care s-a constituit parte civilă, un recurs ce permite desemnarea aproape automată a unui judecător pentru a relansa cercetările.

O judecătoare de instrucţie din Paris l-a pus sub acuzare pe Gerard Depardieu pe 16 decembrie 2020 pentru “violuri” şi “agresiuni sexuale”, lăsându-l totuşi în libertate şi fără a-l plasa sub control judiciar.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns