Stiri Actuale de ultima ora

Doi turiști ucraineni s-au accidentat la Castelul Peleș în timp ce fugeau de o ursoaică

Doi turişti ucraineni s-au accidentat încercând să fugă de teama unui urs, sâmbătă seară, în zona Castelului Peleş din staţiunea Sinaia, suferind răni la nivelul membrelor.

Potrivit ISU Prahova, victimele atacului sunt o femeie de 32 de ani şi un bărbat de 28 de ani de naţionalitate ucraineană. Cei doi au suferit plăgi la nivelul membrelor, bărbatul având răni la o mână şi la un picior, iar femeia la un picior.

“Pentru a lua decizia corectă, primarul Vlad Oprea a discutat telefonic cu turiştii ucraineni. Aceştia au explicat clar întâmplarea, precizând că nu au fost atacaţi de urs! Aceştia s-au speriat, au alergat şi s-au accidentat în încercarea de a sări un gard”, a transmis city managerul Marian Panait.

Iniţial, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că la 112 a fost primit un apel referitor la faptul că două persoane de naţionalitate ucraineană au fost atacate de urs în zona Castelului Peleş şi prezintă traumatisme prin sfâşiere la nivelul membrelor.

Citeste  Legea de aborgare a recursului compensatoriu, promulgată de Iohannis

Ca urmare a informaţiilor iniţiale, autorităţile au identificat animalul, o ursoaică cu doi pui, şi au hotărât relocarea animalelor. Decizia se menţine şi după noile informaţii oferite de cei doi ucraineni.

Ursoaica şi cei doi pui au fost depistaţi, în pădure, lângă izvor, în apropiere de zona incidentului.

Hotărârea de relocare va fi pusă în aplicare în această seară, la faţa locului fiind aşteptat un medic veterinar care deţine armă cu tranchilizante.

Turiştii atacaţi sunt în afara oricărui pericol. Cadrele medicale le tratează rănile suferite la nivelul membrelor, iar apoi voi fi ţinuţi sub supraveghere medicală, a mai precizat Panait.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns