Stiri de ultima ora din Sanatate

Americanii mentin starea de urgenta de sanatate publica pentru COVID

Administratia Joe Biden nu renunta la masurile de urgenta privind COVID, astfel ca statul va plati, in continuare, testele, vaccinurile si tratamentul.

Oficialii americani afirma ca se asteapta la un nou val de infectari in lunile de iarna, cu varful in ianuarie. In august, administratia sugerase ca ridica starea de urgenta publica si ca statele vor fi anuntate cu 60 de zile inainte. Cele 60 de zile au trecut, iar guvernul federal nu a facut niciun anunt privind ridicarea starii de urgenta de sanatate publica. Daca se ridica starea de urgenta, cheltuielile medicale legate de COVID – teste, vaccin, tratament – ar fi fost transferate asiguratorilor din sanatate.

Zilnic, in SUA sunt anuntate 41.000 de noi cazuri COVID, iar numarul deceselor e, in medie, de 335 pe zi, arata datele oficiale. “S-ar putea ca varful noului val sa fie in ianuarie. Nu e momentul sa renuntam la starea de urgenta de sanatate publica” – a declarat un inalt oficial de la Departamentul Sanatatii.

Citeste  Prezervative gratuite pentru tineri

Si guvernul german avertizeaza

Ministrul german al Sanatatii, Karl Lauterbach, atrage atentia ca la iarna Germania se va confrunta cu un nou val COVID.  El a criticat planurilor unor landuri germane de a renunta la unele restrictii, de exemplu la izolarea pacientilor infectati. Lauterbach nu se dezminte. El a declarat in repetate randuri ca urmeaza valuri periculoase de COVID. “Vom avea un val mai puternic la iarna, mai grav decat ne asteptam, iar varianta care va circula va fi mai infectioasa” – spune ministrul german al Sanatatii.

Miriam

 

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns