economisire bani
Stiri Economice de ultima ora

4 pasi siguri pentru economisirea banilor

Fiecare om ar trebui sa aiba in vedere economisirea banilor, spun specialistii. Ideal ar fi ca din veniturile aferente unei luni, 20% sa aiba aceasta destinatie. O dovada in plus ca strategia este una benefica ar fi si faptul ca unele persoane care aveau un credit neplatit de 5 ani au reusit sa se reechilibreze din punct de vedere financiar si sa-si achite toate restantele – ce sentiment placut este satisfactia ca prin propriile decizii si puteri s-a ajuns la aceasta performanta. Cu lectia invatata si cu experienta acumulata, oamenii vor fi mai bine pregatiti sa faca fata provocarilor vietii.

Urmatorii pasi sunt esentiali pentru economisire, dupa cum spun cei de la KRUK Romania:

  • Bugetul lunar, instrument util in gestionarea finantelor

Fiecare om ar trebui sa aiba o evidenta clara a veniturilor si cheltuielilor din fiecare luna. In acest mod, va putea identifica toate cauzele care il impiedica sa mearga inainte, de unde poate taia anumite cheltuieli si ce trebuie facut pentru a echilibra balanta. Bugetul lunar al unei familii este un instrument esential care ajuta la buna gestionare a finantelor proprii si la economisire.

  • Stabilirea modalitatii de economisire
Citeste  Moldova ridică interdicția pentru grâu

Dupa alcatuirea unui buget, in care sunt trecute toate sursele de venituri si toate cheltuielile din fiecare luna, urmatorul pas va fi stabilirea modalitatii de economisire. Unele persoane sunt atrase de ideea de a-si crea un cont bancar in care sa vireze lunar bani in acest scop, altele vor mai mult sa-si tina banii acasa, intr-o „pusculita” sau un seif. Oricare ar fi metoda aleasa, este important ca decizia sa fie luata cantarind toate avantajele si dezavantajele, avand in vedere ca o banca ofera si dobanda, iar pastrarea banilor acasa poate prezenta anumite riscuri de siguranta.

  • Plata datoriilor care nu suporta amanare

In fiecare familie exista anumite cheltuieli care nu suporta amanare. Dintre acestea, prioritare sunt ratele. Platind la timp datoriile catre banci, IFN-uri etc, este ajutat fondul personal de economii. Spre exemplu, neplata unui credit pentru nevoi personale nu face altceva decat sa atraga penalitati cu fiecare zi de intarziere, ceea ce inseamna mai multi bani datorati.

Citeste  Job-uri interesante, unde nu stai la birou, cu nasul în documente și înconjurat de sticky notes

Unele companii, cum este KRUK Romania, isi ajuta clientii, punandu-le la dispozitie diverse facilitati pentru platile online: lipsa comisioanelor, o platforma simplu de utilizat si sigura, posibilitatea de a castiga diverse premii lunar. Despre acest subiect au scris si cei de la Stirile Kanal D.

  • Obiectivele pe termen lung motiveaza oamenii sa economiseasca

Atunci cand isi fac planuri, oamenii sunt din start mai motivati sa lupte pentru un scop. Este valabil si in cazul economisirii banilor. Daca isi pun in plan sa stranga bani pentru o vacanta, pentru o investitie sau pentru alte obiective care necesita sume mai mari de bani, va fi intretinuta constant intentia de a economisi.

Nu degeaba se spune despre economisire ca este cheia catre independenta financiara. Punand bani deoparte in fiecare luna, oamenii isi pot asigura linistea pe termen lung. Astfel, in lunile in care au cheltuieli mai mari, vor sti ca au un fond de economii la care pot apela, acest lucru facandu-i sa se simta mai increzatori si mai optimisti in ceea ce priveste depasirea tuturor obstacolelor.

Citeste  Cresterea pensiilor cu 40% ar fi un dezastru
Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns