Stiri de ultima ora din Sanatate

Vaccin saptamanal pentru graşi

Specialistii britanici au pus la punct un vaccin saptamanal destinat supraponderalilor. Acesta ar urma sa fie aprobat in curand.

Testele au aratat ca tratamentul, numit Wegovy, este la fel de eficace ca inelul gastric. Pacientii pe care s-a testat Wengovy au pierdut aproape 16 kilograme.

O treime din cei carora li s-a administrat noul medicament au slabit cu o cincime din masa corporala. Expertii spun ca vaccinurile vor fi administrate numai la recomandarea medicilor, iar pacientii trebuie urmeze si o dieta stricta si sa aiba un stil de viata sanatos. Britanicii sunt tot mai graşi. Au printre cele mai mari rate de obezitate din lume: 27 la suta dintre barbati si 29 la suta dintre femei fiind clasificati in categoria obezi. De asemenea, obezitatea in randul copiilor e in crestere. 35 la suta dintre copiii intre 10 si 11 ani au kilograme in plus. Wegovy e o injectie saptamanala si actioneaza prin reducerea apetitului si reglarea metabolismului, dand senzatia de satietate.

Citeste  Marea Britanie dă undă verde vaccinării anti-Covid 19

Tratamentul nu va fi administrat mai mult de doi ani si va fi destinat doar pacientilor obezi care au probleme mari de sanatate. Oamenii se vor injecta singuri, cu un fel de seringa-stilou. Nu se stie clar ce succes va avea vaccinul pentru grasi, tinand cont ca, in contextul vaccinarii anti-COVID, oamenii sunt destul de rezervati in privinta unui nou vaccin.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns