Stiri Locale de ultima ora

(Re)Construirea EUropei e dezbatuta la Bucuresti

La Bucuresti a inceput al 8-lea Summit european al regiunilor si orașelor –  (Re)Construirea EUropei – ub egida Comitetului European al Regiunilor (CoR) – organism consultativ al UE, format din reprezentanti ai celor 28 de state membre, alesi la nivel local si regional.

“Oamenii pe care ii trimitem in Parlamentul European, la apropiatele alegeri, trebuie sa fie, deopotriva buni patrioti si buni europeni “– a declarat primarul capitalei, Gabriela Firea, in deschiderea summit-ului.  Firea i-a invitat pe oaspetii straini sa vina cat mai des la Bucuresti, pentru ca – a spus ea –  romanii sunt ospitalieri, sunt multe de vizitat, muzee, schituri, manastiri, parcuri si cunoscutul Centru Vechi.

Presedintele CoR, Karl-Heinz Lambertz, conteaza pe presedintia rotativa a Romaniei la Consiliul Uniunii Europene pentru a aduce Europa mai aproape de cetatean.

In deschidere a vorbit si premierul Viorica Dancila, care a spus ca la provocarile multiple din Europa anului 2019 trebuie sa raspunde prin coeziune si solidaritate.

Summitul european al regiunilor si oraselor se incheie maine, cand participa si presedintele Romaniei, Klaus Iohannis.

Citeste  Ziua Romaniei pe Broadway

Miriam

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *