Stiri Internationale de ultima ora

Non merci

Desi liberalii europeni au curtat intens partidul presedintelui Emmanuel Macron, La République En Marche – Republica in Miscare – refuza oferta ALDE. Motivul ? Liberalii europeni au primit fonduri de la conglomeratul  Bayer-Monsanto, care vinde culturi modificate genetic si erbicide controversate, cu potential risc cancerigen.

Grupul liberalilor si democratilor europeni este a patra forta in Parlamentul European. Fiind recent infiintat, En Marche nu are reprezentanti in forul de la Strasbourg. ALDE si-ar fi dorit sa-i atraga in randurile sale, dupa alegerile din 23-26 mai. Macron insa a fost mereu extrem de rezervat fata de oferta liberalilor. El prefera sa-si faca propriul grup, un pol de putere in Parlamentul European, pentru a avea o influenta mai mare.

Dezvalurile privind banii dati de Monsanto grupului ALDE au fost facute de lidera dreptei radicale, Marine Le Pen. Potrivit datelor oficiale, suma se ridica la 12.000 euro in 2017.

Conglomeratul Bayer-Monsanto are o imagine extrem de proasta in Franta, mai ales dupa scandalul glifosatului, un erbicid de combatere a buruienilor, despre care se spune ca ar putea declansa cancerul si ca ar fi una dintre cauzele disparitiei albinelor.

Stephane Sejourne, En Marche, sefa de campanie pentru eurparlamentare :Niciunul dintre europarlamentarii nostri nu vrea sa stea alaturi de un grup politic sau miscare politica europeana care tolereaza asemenea finantari”.

ALDE a anuntat imediat ca nu va mai lua bani de la firme private pentru a-si finanta congresele. In zadar, Macron nu vrea sa mearga alaturi de ALDE.

 

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns