Stiri Internationale de ultima ora

RDG-ista Angela Merkel visa să viziteze Statele Unite

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a mărturisit că, atunci când era cetăţeană a Republicii Democrate Germane (RDG), visul ei era să viziteze Munţii Stâncoşi din SUA şi să asculte Bruce Springsteen.
Dacă Zidul nu ar fi căzut în urmă cu exact 30 de ani şi dacă RDG şi-ar fi sărbătorit ce-a de-a 70 aniversare, “ce aţi fi devenit?”, a întrebat-o săptămânalul Der Spiegel pe Merkel. “În mod cert, noi nu ne-am fi întâlnit”, a răspuns Angela Merkel, care a crescut în regiunea Brandenburg, în fosta RDG.
“Până la urmă, mi-am putut realiza visul: în RDG, femeile se pensionau la 60 de ani. Prin urmare, mi-am luat paşaportul şi în urmă cu cinci ani am călătorit în America”, a spus Angela Merkel, astăzi în vârstă de 65 de ani. “În RDG, pensionarii aveau libertatea de a călători, cei care nu mai erau utili ca lucrători socialişti erau autorizaţi să plece”, a explicat ea.
Celebrarea celei de-a 30-a aniversări de la căderea Zidului Berlinului urmează să culmineze sâmbătă la Berlin cu o ceremonie la Poarta Brandenburg din Berlin, în prezenţa mai multor lideri străini.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns