Stiri Internationale de ultima ora

Everestul va fi remasurat, inaltimea acestuia a fost afectata.

Muntele Everest  va fi remasurat  deoarece exista suspiciuni ca inaltimea lui a fost modificata dupa cutremurul din Nepal din aprilie 2015. Acest cutremur a avut o magnitudine de 7.8.

Pentru prima data autoritatile din Nepal au decis sa trimita o echipa de experti pentru a reevalua inaltimea muntelui.

In mod oficial Everestul masoara 8.848 de metri deasupra nivelului marii. Aceasta cifra a fost stabilita de o echipa de experti indieni in anul 1954. De atunci se tot discuta pe aceasta problema.

Chinezii sunt de parere ca inaltimea muntelui Everest ar fi mai mica in prezent. Acestia cred ca inaltimea ar fi mai mica cu cel putin trei metri. Specialistii National Geographic Society din SUA cred ca defapt dimensiunea este cu 1,5 metri mai mare.

La inceputul anului 1920 muntele Everest a atras cat mai multi alpinisti si cerectotori din intreaga lume.  Foarte multi oameni si-au pierdut viata in timp ce incercau sa cucereasca cel mai inalt varf din lume. Acesta continua sa fie o atractie pentru foarte multe persoane.

Cutremurul ingrozitor din Nepal cu magnitudinea de 7.8 din luna aprilie a anului 2015 a fost unul dintre cele mai mari dezastre inregistrate vreodata. In acest cutremur sute de oameni si-au pierdut viata , mai exact 5.000 de morti iar pagubele au fost uriase deoarece aproximativ 3,5 milioane de persoane au ramas fara locuinte.

Acest cutremul a modificat inaltimea unor zone din Nepal din cauza ca placile tectonice s-au deplasat. Se crede ca inaltimea zonelor afectate a fost modificata cu pana la 10 metri.

O echipa de specialisti desemnata de Guvernul din Nepal va calcula inaltimea munteleui Everest cu ajutorul unui nou sistem global de navigare prin satelit.

Cu siguranta acest sistem ii va ajuta sa afle care este dimensiunea reala a muntelui Everest.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns